Вже не «terra incognita»: в Одесі пройшов майстер-клас “Фіксери та журналісти: особливості роботи ЗМІ під час війни”

Хто такі фіксери та локальні продюсери, хто може опанувати цю професію, у чому полягають особливості роботи ЗМІ під час війни? Про це йшла мова під час майстер-класу, який в Одесі організував Інститут демократії імені Пилипа Орлика.

Як соціальні мережі та месенджери впливають на новини місцевих медіа: “героїчний кабан”,”Васіліч-путін” та мантри псевдополітологів і екстрасенсів

Не секрет, що традиційні медіа – газети, телебачення, радіо – в останнє десятиліття значно втратили аудиторію. Особливо місцеві, кількість яких катастрофічно зменшується, а якість не росте з об’єктивних причин, серед яких і конкуренція з більш доступними соціальними платформами та месенджерами. Вони популярні, попри повну відсутність будь-яких професійних норм і редакційних політик.

“Хороша” руська культура: чому колоніальна література та мистецтво не можуть вважатися “великими”

Сьогодні ми спробуємо довести, чому “велика російська культура”, по-перше, не зовсім російська (більшість митців “вкрадені” у поневолених народів). По-друге – взагалі не така “гуманістична”, як здається на перший погляд тим, хто погано обізнаний з історією та сьогоденням “матушки Росії”. 

Чи озброєні ми для інформаційної війни, – з’ясовувало опитування

Наприкінці минулого року група проєкту «Виявляємо, щоб протидіяти» провела опитування з метою виявлення загроз російської дезінформації серед вразливих груп, зокрема – внутрішньо переміщених осіб та мешканців прикордонних районів, передусім жінок, Сумської, Житомирської і Полтавської областей.

Медіаксперти ІДПО взяли участь у підготовці телепроєкту

Експерти Сумської регіональної групи ІДПО Алла Федорина та Володимир Садівничий взяли участь у черговому дискусійному проєкті «Експертна думка» на телеканалі СТС (Соціальне телебачення Сумщини).

ІДПО проводить третій майстер-клас онлайн курсу «Практичне фіксерство. Допомагаємо світу дізнатися правду про Україну», – АНОНС

29 березня 2024 року о 9.00 на платформі Zoom відбудеться третій з циклу майстер клас для тих, хто цікавиться роботою фіксера або вже працює за цим фахом. Тема зустрічі: “Журналісти, фіксери і етика: сумісність чи несумісність?”

ІДПО проведе тренінг з протидії дезінформації для спільноти Маріупольського державного університету, – АНОНС

28 березня (четвер) 2024 року Інститут демократії імені Пилипа Орлика проведе тренінг з протидії дезінформації «Як не стати «провайдером брехні» для студентів та викладачів Маріупольського державного університету, що після захоплення рідного міста російськими окупантами продовжує свою діяльність у Києві.