До Експертної ради при Міністерстві інформполітики увійшли Аласанія, Куликов, Лебедєва, Петрів та інші

При Міністерстві інформаційної політики (МІП) створено Експертну раду з питань розвитку інформаційного простору України та з розробки Концепції інформаційної безпеки.

\"\"При Міністерстві інформаційної політики (МІП) створено Експертну раду з питань розвитку інформаційного простору України та з розробки Концепції інформаційної безпеки. Про це повідомляє сайт відомства.

Метою її створення є публічне обговорення та розробка Концепції інформаційної безпеки України, а також співпраця з громадськими організаціями з питань, що стосуються розвитку інформаційного простору України.

Співголовами Експертної ради будуть міністр Юрій Стець та представник від громадських організацій, обраний з членів Експертної ради. 

До Експертної ради увійшли представники МІП, профільних комітетів Верховної Ради, громадських організацій та медіаюристи:

Юрій Стець – міністр інформаційної політики України;
Дмитро Золотухін – радник міністра інформаційної політики України;
Вікторія Сюмар – народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформаційної політики;
Зураб Аласанія – Національна телекомпанія України;
Петро Бурковський – Інститут стратегічних досліджень;
В\’ячеслав Гусаров – Центр військово-політичних досліджень;
Сергій Даниленко, доктор політичних наук, доцент кафедри міжнародних медіакомунікацій та комунікативних технологій Інституту міжнародних відносин;
Дмитро Дубов – Інститут стратегічних досліджень;
Іван Вінник – народний депутат України, секретар Комітету ВР України з питань національної безпеки і оборони України;
Костянтин Квурт – МГО «Інтерньюз – Україна»;
Андрій Куликов – журналіст, медіаексперт;
Тетяна Лебедєва – ВГО «Незалежна асоціація телерадіомовників»;
Павло Моісеєв – МГО «Інтерньюз – Україна»;
Тарас Петрів – Фундація «Суспільність»;
Георгій Почепцов – доктор політичних наук, професор Національної академії державного управління та Маріупольського державного університету;
Сергій Черненко – Інститут стратегічних досліджень.

Своє перше засідання Експертна рада проведе наступного тижня.

Експертну раду створено на виконання Програми діяльності уряду та Коаліційної угоди, укладеної депутатськими фракціями Верховної Ради України та учасниками коаліції.

Нагадаємо, раніше міністр інформаційної політики Юрій Стець анонсував, що у травні цього року МІП представить Концепцію інформаційної безпеки України, яка до кінця 2015 року має бути затверджена у вигляді закону або доктрини.

__________
«Телекритика»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *