Із 27 липня по 10 серпня – прийом заяв громадських об’єднань та асоціацій на участь у конференціях для визначення наглядової ради НСТУ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила про прийом заяв громадських об’єднань та асоціацій на участь у Конференціях для визначення Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. Оголошення оприлюднено на офіційному сайті Нацради.

\"\"Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила про прийом заяв громадських об’єднань та асоціацій на участь у Конференціях для визначення Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України. Оголошення оприлюднено на офіційному сайті Нацради.

 

До участі в Конференціях допускаються об’єднання, які відповідають таким вимогам:

1) об’єднання здійснюють основну діяльність в одній із таких сфер:
– освіти та науки;
– забезпечення прав національних меншин;
– фізичного виховання та спорту;
– журналістики;
– правозахисній;
– захисту інтересів дітей та молоді;
– творчій;
– місцевого самоврядування;
– захисту прав осіб з особливими потребами;

2) строк діяльності у відповідній сфері становить не менше трьох років до дня подання заяви на участь у Конференції;

3) членами об’єднання є авторитетні у відповідній сфері особи;

4) діяльність об’єднання є активною (упродовж останніх трьох років об’єднання організовувало періодично, не рідше ніж кілька разів на рік, громадські заходи щодо проблем, які існують у відповідній сфері: ініціювало публічні обговорення актуальних питань, дискусії у професійній сфері тощо).

Об’єднання може подати заяву на участь у Конференції лише в одній із 9 сфер.

Заяви приймаються в робочі дні з 27 липня по 10 серпня 2015 року за адресою: вул. Прорізна, 2, м. Київ, 01601, кім. 205, з 9:00 до 18:00, п’ятниця з 9:00 до 17:00 (обідня перерва з 13 до 14 год.) та надсилаються e-mail: suspilne.nrada@gmail.com.

Об’єднання, які мають намір взяти участь у Конференції, подають:
– письмову заяву, підписану керівником об’єднання, за формою;
– копії документів, скріплені печаткою об’єднання (у разі наявності):
– копію свідоцтва про реєстрацію об’єднання;
– копію статуту об’єднання;
– витяг із протоколу засідання керівного органу об’єднання щодо обрання керівника об’єднання.

Документи подаються в паперовій і електронній формах.

З Порядком проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та припинення їхніх повноважень можна ознайомитися на сайті Нацради. Телефон для довідок: (044) 278-75-75.

Нагадаємо, що 21 травня Нацрада затвердила новий Порядок проведення конференцій громадських об’єднань та асоціацій, обрання членів Наглядової ради Публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» та припинення їхніх повноважень. Він набув чинності 7 липня післяреєстрації в Міністерстві юстиції України. Новий порядок було затверджено у зв’язку з ухваленням 19 березня змін до законів щодо суспільного телебачення і радіомовлення України, згідно з якими було розширено коло ГО, які можуть обирати членів наглядової ради. У попередній версії закону цим правом були наділені лише громадські об’єднання із всеукраїнським статусом.

Разом з ухваленням нового порядку Нацрада визнала таким, що втратило чинність попереднє Положення про порядок проведення конференцій всеукраїнських громадських об’єднань, обрання членів Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України та припинення їхніх повноважень, зареєстроване в Міністерстві юстиції України 22 вересня 2014 року. Спираючись на попереднє положення, Нацрада встигла прийняти заявки ВГО на участь у конференціях. До Нацради подали заяви 79 ВГО, вони рекомендували до наглядової ради 47 кандидатур. За попереднім планом конференції мали відбутисяв січні-лютому 2015 року.

9 липня на підставі нового Порядку проведення конференцій Нацрада затвердилановий календарний план проведення конференцій. Відповідно до нього конференції громадських об’єднань і асоціацій з вибору членів наглядової ради суспільного мовника відбуватимуться у вересні-жовтні у дев’яти сферах:
– освіти та науки – 21 вересня;
– забезпечення прав національних меншин – 23 вересня;
– фізичного виховання та спорту – 25 вересня;
– журналістики – 28 вересня;
– правозахисній – 30 вересня;
– захисту інтересів дітей та молоді – 2 жовтня;
– творчій – 5 жовтня;
– місцевого самоврядування – 7 жовтня;
– захисту прав осіб з особливими потребами – 9 жовтня.

15 жовтня буде затверджено склад наглядової ради НСТУ від громадськості.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *