Роботу експертів із Сум відзначили в Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення

Алла Федорина

Як стало відомо, на адресу Сумського прес-клубу від представника Національної ради з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариси Якубенко надійшов лист із подякою за співпрацю і успішну діяльність в сфері поширення в регіональних ЗМІ цінностей якісної журналістики і медійних стандартів.

У листі йдеться зокрема, про те, що на виконання п. 5.15 Плану основних заходів Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на І півріччя 2018 року протягом лютого-червня 2018 року представництво Національної ради України у Сумській області провело серію моніторингів, якими було охоплено 100% телевізійних мовників, які здійснюють виготовлення та трансляцію інформаційних програм, а саме:
– Комунальне підприємство «ТРК «Акцент» (м. Шостка);
– Приватне акціонерне товариство «Шосткинська телевізійна компанія «ТелекомСервіс» (м. Шостка); – Мистецько-інформаційний радіотелевізійний центр «ВЕЖА» (м. Конотоп);
– Конотопська дитяча телерадіоорганізація «Кон-такт» (м. Конотоп)
– Товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «Академ ТВ» (м. Суми);
– Товариство з обмеженою відповідальністю «Телерадіокомпанія «ВІДІКОН» (м. Суми);
– Товариство з обмеженою відповідальністю «Телекомпанія «СТС» (м. Суми);
– Філія ПАТ «НСТУ» «Сумська регіональна дирекція».

Як відомо, у рамках співпраці представництва Національної ради у Сумській області і ГО «Сумський прес-клуб» експерти громадської організації здійснили аналіз понад 200 інформаційних сюжетів вищезазначених ТРО та надали свої висновки та рекомендації.

Очолювала експертну групу регіональний експерт Інституту демократії ім. Пилипа Орлика Алла Федорина. Роботу експертів висвітлював, зокрема, сайт “Медіаколо” у кількох матеріалах (лінк, лінк, лінк, лінк, лінк).

На підставі експертних висновків представництвом Національної ради у Сумській області телерадіокомпаніям були надані письмові рекомендації щодо дотримання журналістських стандартів, наголошується у листі.

Крім того, представництво Національної ради у Сумській області направило Мистецько-інформаційному радіотелевізійному центру «ВЕЖА» (м. Конотоп) повідомлення про порушення вимог частини 7 статті 4 Закону України «Про телебачення і радіомовлення» та положень Кодексу журналістської етики.

“Висловлюю Вам та експертам ГО «Сумський прес-клуб» щиру повагу та вдячність за проведення ґрунтовного аналізу випусків новин регіональних та місцевих телерадіоорганізацій Сумської області на предмет дотримання журналістських стандартів та надання рекомендацій.
Принагідно зазначаю, що співпраця представництва Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Сумській області і ГО «Сумський прес-клуб» сприяє розбудові інформаційного простору Сумщини та втілення демократичних цінностей та стандартів у медіасередовищі”, йдеться також у листі Представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення в Сумській області Лариси Якубенко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *