Звернення медійних організацій до кандидатів у Президенти України щодо дебатів

Ми, представники українських медіаорганізацій, занепокоєні ситуацією, яка склалася довкола дебатів між кандидатами у президенти перед другим туром президентських виборів.

Проведення беззмістовної передвиборчої кампанії не можливо заборонити на рівні законодавства. Але не має використовуватися звичаєво відповідальними за країну та державу політиками. А з огляду на реальні безпекові, геополітичні та соціально-економічні виклики, перед якими стоїть Україна, подібна практика завдає величезної шкоди всьому суспільству.

Тому ми закликаємо обох кандидатів взяти участь у теледебатах 19 квітня у студії Національної суспільної телерадіокомпанії України. Саме такі дебати за кошти державного бюджету передбачені статтею 62 Закону «Про вибори президента України». Шоу на Олімпійському стадіоні ми вітаємо як одну з можливих форм агітації кандидатами. Але воно не може замінити офіційних дебатів з чітко визначеними правилами їх проведення.

Це буде останнім шансом для кандидатів окреслити плани на майбутнє та змістовно представити власне бачення розвитку країни. Будь-які аргументи щодо відмови участі в офіційних дебатах ми будемо вважати неприпустимими для демократичної держави.

Перелік підписантів

Незалежна медійна рада

ГО «Інтерньюз-Україна»

ГО «Детектор медіа»

ГО Інститут масової інформації

Інститут демократії ім. Пилипа Орлика

Фундація «Суспільність»

Українська Фундація Безпекових Студій

Фото: Апостроф

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *