Для цікавої і результативної співпраці 15 років – не межа!

«Фундація міжнародної солідарності Інститут демократії імені Пилипа Орлика Щецинський навчальний центр Фундації розвитку місцевої демократії (FRDL) З подякою за 15 років партнерської співпраці в розбудові місцевої демократії, підтримці громадянського суспільства, співробітництва публічних та громадських інституцій для спільного блага, а також розвиток заснованих на взаємній довірі та співпраці польсько-українських зв’язків».

Це текст на пам’ятній табличці, підписаний Президентом Фундації міжнародної солідарності Кшиштофом Становським. Він же ж, разом із Послом Канади в Україні Романом Ващуком, привітав це досягнення та вручив цю відзнаку представникам партнерських організацій Пшемиславу Фенриху, заступнику директора Щецинського навчального центру та експертам Черкаської експертної групи ІДПО Оксані Колісник та Магдалені Братко під час міжнародної конференції «Місцева демократія у Польсько-українській співпраці 2015», яка відбулася у Черкасах.

Для двох місцевих осередків неурядових організацій національного рівня це були роки інтенсивної та надзвичайно цікавої роботи. За цей час реалізовано 18 спільних проектів, спрямованих на розвиток українського громадянського суспільства. При тому назви, формулювання конкретних цілей, аудиторії учасників, зміст заходів можуть бути різні: школярі, які вивчають досвід польської «Солідарності» в часи воєнного стану і які знайомляться х основами самоврядування, службовці виконавчих органів місцевого самоврядування, які створюють підгрунтя для запровадження «Засад вдалого врядування», громадські активісти та журналісти, які вивчають досвід упередження корупції в органах місцевого самоврядування, представники громадського активу разом із працівниками органів влади та місцевого самоврядування, які опановують методики інтерактивного вивчення громадської думки, побудови сталого діалогу в громадах, мешканці сільських громад, які прагнуть реалізації свого творчого та підприємницького потенціалу. Серед учасників проектів за ці роки були працівники міністерств, міські голови великих та малих міст, сільські голови, депутати місцевих рад, науковці та викладачі вищих навчальних закладів, журналісти, лідери громадських організацій, активні мешканців громад з усіх областей України. І всі вони знаходили в досвіді сусідньої і дружньої нам Польщі те, що давало їм ідеї і наснагу для вдосконалення своєї діяльності та розвитку своїх громад.

15-річний рубіж подолано і робота триватиме. Вже із січня 2016 року розпочнеться реалізація спільного проекту «Підтримка знизу для реформи самоврядування в Україні. Українська мережа клубів громадського діалогу», який співфінансуватиметься Польсько-Канадською програмою підтримки демократії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *