В Берліні обговорювали інформаційну політику і безпеку в умовах гібридної війни

На початку липня медіаекпертка ІДПО Любов Василик взяла участь у міжнародній науковій конференції «Realistische und Konstruktivistische Ansätzen des Journalismus in Konfliktkommunikation» в рамках проекту «Журналістика в європейському суспільстві» («Journalismus in Europäischen Gesellschaften»).

Любов Василик

Конференція пройшла у Вільному університеті м.Берлін та була присвячена інформаційній політиці і безпеці в умовах гібридної війни. Досвідом ділилися журналісти з України, Грузії та Молдови – країн, які зіткнулися з проблемами анексії та окупації своїх територій та з інформаційною гібридною війною всередині держав. До них приєдналися журналісти Німеччини, які пережили подібну ситуацію, коли країна була розділена на східну та західну частини.

На прикладі українського інформаційного простору та на основі моніторингових досліджень ІДПО Любов Василик розповіла про боротьбу з фейковою інформацією, пропагандою, маніпуляціями в українських медіа. Українські доповідачі звернули увагу на загрозу скуповування українських медіа та переформатування інформаційної політики в інтересах країни-агресора.

Наступну Міжнародну наукову конференцію заплановано провести в Україні у Чернівцях та запросити журналістів з досвідом роботи над військовою проблематикою. Прибудуть також колеги з Грузії, які мають досвід висвітлення військових конфліктів в Абхазії та Осетії.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *