Членів Наглядової ради «Громадського телебачення Донбасу» обиратимуть 21 лютого

Як стало відомо, на 21 лютого заплановано загальні збори громадської організації «Громадське телебачення Донбасу» під час яких її члени обиратимуть склад Наглядової Ради. Програмна Рада рекомендувала членам Організації включити в Наглядову Раду три особи:

svitlana-eremenkoСвітлана Єременко — виконавчий директор Інституту демократії імені Пилипа Орлика, голова правління ГО «Донецький прес-клуб». Журналіст, редактор, медіа — експерт, менеджер громадських організацій, тренер. Закінчила факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Шевченка. Журналістську діяльність починала в донецькій обласній молодіжній газеті «Комсомолець Донбасу» (пізніше «Акцент». 1991- співзасновник та член редколегії першої незалежної газети на Донеччині «Східний часопис». 1995 –співзасновник і головний редактор аналітично-інформаційного журналу «Схід». З 2005 — головний редактор журналу «Аспекти самоврядування» Фундації «Україна – США» (Київ). З 2012 – медіа-експерт, керівник проекту з моніторингу регіональних ЗМІ Українського освітнього центру реформ. Менеджер проектів Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, з 2014 – виконавчий директор Інституту. Співзасновник Донецької обласної громадської організації журналістів «Донецький прес-клуб». З 2007 – керівник Національного прес-клубу реформ (Київ). Розробила та реалізувала більше 50 успішних проектів. Автор ідеї та розробник тренінгів «Фандрейзинг громадських організацій», «Продуктивний діалог між ЗМІ та НДО- запорука зміцнення громадянського суспільства», «Етика журналістської діяльності», «Інформаційна політика незалежної громадської організації: налагодження продуктивної співпраці з засобами масової інформації» та ін.

Серйозно цікавиться мистецтвом, зокрема, живописом. Друкувалась у художніх журналах «Музейний провулок», «Образотворче мистецтво», «Артанія». Підготувала серію матеріалів про митців на Радіо Свобода. Написала книгу «Живопис як молитва» про Олега Мінька – унікального українського живописця.

Оповідання Світлани Єременко друкувались в журналах «Березіль», «Дніпро», «Київ», «Українській літературній газеті», «Літературній Україні». Новела «Терикони під літаком» увійшла до збірки кращих українських соціальних оповідань ХХІ ст. «Похід через засніжений перевал» (2013 р.) У січні 2016 вийшла друком збірка оповідань «Терикони під літаком».

news-02-2016Олена Тараненко — народилася та закінчила школу в місті Донецьк. У 1989 році закінчила Донецький державний університет із відзнакою за спеціальністю «Філолог. Викладач російської мови та літератури». У 1999 році захистила кандидатську дисертацію зі спеціальності «теорія літератури», працювала доцентом кафедри журналістики та заступником декана факультету комунікації ДІСО. З 2003 року працює на посаді доцента у Донецькому національному університеті (кафедра культурології ГІ ДонНУ, кафедра журналістики). Очолювала культурологічне відділення Гуманітарного інституту ДонНУ.

Член правління ГО «Донецький прес-клуб».

З 2008 року – член Національної спілки журналістів України, отримала вчене звання доцента кафедри журналістики.

У липні 2014 року була змушена з родиною покинути Донецьк. Після евакуації ДонНУ в Вінницю внаслідок збройного захвату університету в Донецьку бойовиками ДНР з жовтня 2014 року очолює кафедру журналістики Донецького національного університету.

Член Науково-методичної комісії МОН України з журналістики та Науково-консультаційної ради Комісії з журналістської етики НСЖУ.

Авторка понад 50 наукових статей, зокрема й зарубіжних (Німеччина, Парагвай, Росія), навчального підручника «Миф: структура, типология, трансформация в культуре ХХ века» та багатьох методичних посібників; публікацій у часописах та альманахах «Критика», «Донбас», «Дикое поле», «Wostok» (Берлін), журналах «Журналіст України», «Інформаційне суспільство», «Діалог», «Мандрівець», «EUROPEAN JOURNAL OF TRANSFORMATION STUDIES», газетах «Дзеркало тижня», «День», «Донеччина», «Акцент», «Вечерний Донецк», «Донбасс», «Місто», «Вінницька газета» та багатьох інших. Брала участь та має публікації в наукових та освітніх проектах «Журналістика в піарі та піар в журналістиці» (Київ, 2010) та «Метафізика Донецька» (Донецьк, 2013).

У 2015 році виступила редакторкою-упорядником та однією з авторок публіцистичних збірок «Історії несепаратисток» та «Донбас – арена війни» авторства студентів, випускників та виклададачів Донецького національного університету.

Медіа експерт та медіа тренер. Протягом 2009-2010 р.р. – експерт Національної рейтингової програми «Сто найвпливовіших українців» Фонду демократичних ініціатив. З 2015 року – член Наглядової ради Всеукраїнської програми з поширення медіа грамотності та протидії пропаганді, ініційованої IREX, StopFake та Академією Української преси за підтримки глобального фонду миру та безпеки, Міністерства закордонних справ та міжнародної торгівлі Канади, співавторка посібника і медіа тренер програми «Навчання медіаграмотності громадян» IREX – АУП.

Основні науково-методичні та громадські інтереси – медіа освіта та медіа грамотність населення, протидія маніпуляціям та пропаганді, професійні та етичні стандарти журналістики, мова ворожнечі, гендер та медіа, громадянська активність у питаннях інтегрування в місцеві громади вимушених переселенців із Сходу України.

matsukaОлексій Мацука — журналіст «Радіо Свобода», голова Правління громадської організації «Донецький інститут інформації». Засновник «Громадського телебачення Донбасу». У квітні 2014 року увійшов до списку «100 героїв інформації», вперше опублікованого організацією «Репортери без кордонів». У жовтні 2014 року Олексію присуджено міжнародну премію International Press Freedom Award організацією «Канадські журналісти за свободу висловлювань» (англ. Canadian Journalists for Free Expression). У 2005 році завершив Донецький національний університет по спеціальності «політологія», магістр політичних наук. 2010 році закінчив Донецький національний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського по спеціальності «філософія».

Коментарі та відгуки щодо кандидатур необхідно направляти на адресу hromadskednua@gmail.com (голова ГО «Громадське ТБ Донбасу» Віталій Сизов).

(джерело)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *