Оголошено прийом робіт на VI конкурс професійної журналістики «Честь професії 2015»

Українська асоціація видавців (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оголошують про початок прийому робіт на шостий конкурс професійної журналістики «Честь професії 2015».

Оголошено прийом робіт на VI конкурс
професійної журналістики «Честь професії 2015»

Українська асоціація видавців (УАВПП) та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ) оголошують про початок прийому робіт на шостий конкурс професійної журналістики «Честь професії 2015».

Прийом робіт проводиться з 10 лютого до 20 березня 2015 року. Церемонія нагородження переможців запланована на 22 квітня 2015 року у Києві. 

На конкурс приймаються роботи, опубліковані, або ті, що були в ефірі, у проміжку з 1 квітня 2014 року до 20 березня 2015 року.

 Конкурс проводиться у 5 основних номінаціях
– Кращий матеріал з громадянською позицією;
– Краще подання резонансного матеріалу;
– Краще журналістське розслідування;
– Краще подання складної теми;
– «Надія журналістики».

У номінації «Надія журналістики» існує обмеження за віком автора матеріалу – не старше 24 років.

2 Спеціальні номінації «Честь Професії 2015»:
(1) «Дотримання фахових стандартів в кризовий час»

Ця спеціальна номінація запроваджена у 2015 році в рамках програми Ради Європи та Уряду Канади «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». Приймаються роботи:
–  Спрямовані на запобігання або врегулювання кризової ситуації шляхом сприяння становленню культури толерантності й розуміння між різними групами в суспільстві;
–  Побудовані на своєчасній, заснованій на фактах, достовірній й вичерпній інформації у кризовій ситуації, водночас зваженій та такій, що враховує права різних сторін конфлікту, тонкощі їхнього сприйняття, непевність та страх, які вони можуть відчувати. 

(2) «Будуємо нову Україну разом»

Ця спеціальна номінація запроваджена у 2015 році Представництвом Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні. Приймаються роботи, що розкривають такі теми:
– Розвиток країни через діалог, соціальну згуртованість та відновлення;
– Реформи та активна участь громадянського суспільства у розбудові країни;
– Успішний досвід ре-інтеграції внутрішньо переміщених осіб;
– Волонтерство як нова ефективна модель залучення громадян до вирішення актуальних завдань розвитку.

Подати на конкурс до Спеціальної номінації можна ту ж роботу, що подана до однієї з Основних Номінацій.

Спеціальний приз:
Роботи в будь-якій із оголошених номінацій, що найкраще розкриватимуть тематику власного бізнесу, будуть додатково нагороджені спеціальним призом від партнера проекту компанії «Емвей Україна» за кращий «Матеріал, що надихає на створення власного бізнесу».
Ця нагорода заснована у 2012 році для заохочення створення високоякісних  інформаційно-аналітичних публікацій у сфері підприємництва, які б спонукали українців до розвитку і реалізації їх ділового і творчого потенціалу.

Адже, відповідно до результатів глобального дослідження Amway про підприємництво у 2014 році, українці конче потребують освіти у сфері підприємницької діяльності. Так, майже кожен другий учасник опитування з України (46%) зазначив, що в нашій країні підприємницька освіта перебуває на вкрай низькому рівні.

Про інші призи для переможців конкурсу буде оголошено згодом.

 Цілі конкурсу
– виявити і заохотити визнанням журналістські матеріали високої професійної якості;
– зробити головний акцент на якість, повагу, визнання в журналістиці.

Свої роботи подавати на конкурс можуть всі, хто професійно займається журналістикою в Україні – без обмежень за віком, типом ЗМІ (преса, телебачення, радіо, інтернет), жанром та сферою журналістики, регіоном роботи та проживання. Важливо: журналіст, редакція або третя особа може подавати тільки одну роботу в одну номінацію.

Жодних реєстраційних внесків немає – усі роботи приймаються на конкурс безкоштовно.

Усі зареєстровані на конкурс роботи, новини, положення про конкурс та інші деталі читайте на офіційному сайті конкурсу. Окрім офіційного сайту, стежити за новинами можна на сторінках конкурсу в соціальних мережах: Вконтакте, Facebook. Інформацію про переможців та фіналістів конкурсу 2014 року можна переглянути за посиланням.

Для реєстрації в конкурсі представникам друкованих та інтернет-ЗМІ необхідно заповнити заявку та направити її на e-mail:organizator@uapp.org чи факсом 044-425-57-87. Контактна особа – Ольга Сергієнко.

Для реєстрації в конкурсі представникам радіо та ТБ необхідно заповнити заявку та направити її на e-mail:project@nam.com.ua чи факсом  044-254-55-56. Контактна особа – Христина Дрогомирецька.

Конкурс професійної журналістики «Честь Професії 2015» підтримують:
проект Ради Європи «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі», який фінансується урядом Канади,
– проект «У-медіа» міжнародної організації «Інтерньюз нетворк», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID),
– Представництво Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй в Україні,
– компанія «Кока-Кола Україна»,
– компанія «Емвей Україна».

     Оргкомітет конкурсу:

УАВПП (друковані ЗМІ та Інтернет-ЗМІ):
Ольга Сергієнко
 менеджер з сервісу, УАВПП
044-425-57-87
organizator@uapp.org
www.uapp.org

НАМ (радіо та ТВ матеріали):
Христина Дрогомирецька

Pr-менеджер проектів НАМ
Тел. (044) 254 55 56
project@nam.com.ua
www.nam.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *