Як протистояти дезінформації під час війни – анонс тренінгу у Луцьку

18 лютого 2023 року, у суботу, о 10.00 Інститут демократії імені Пилипа Орлика проведе тренінг з протидії дезінформації для журналістів і редакторів мережі локальних сайтів «Район.in.ua» у Луцьку.

У 2019 році медіатренерка ІДПО вже працювала із «районівцями» (тренінг «Медіаграмотність як необхідна компетенція та захист проти інформаційних впливів»), однак за ці роки «Райони» значно зросли, і тепер, окрім Волині, мають представництва на Рівненщині, Херсонщині, Львівщині і на Закарпатті.

Отже, цього разу медіатренерка Олена Самойленко знов працюватиме із новими і досвідченими журналістами мережі. Тема зустрічі: «Як протистояти дезінформації та інформаційним впливам в умовах воєнного часу?».

Зокрема, на заході обговорюватимуться такі питання:

  • Якій інформації і чому вірить/довіряє аудиторія;
  • На які джерела інформації краще спиратися в житті та посилатися в журналістиці;
  • У чому проявляється пропаганда та інші маніпуляції свідомістю аудиторії у воєнний час;
  • Якими є найпоширеніші інформаційні «вкиди» ворога в медійне середовище України;
  • Як зробити власний віртуальний простір безпечним та не шкідливим?

Тренінг, участь у якому є безкоштовною, відбудеться в рамках проєкту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Мобілізація зусиль для стимулювання попиту на кращу журналістику та вдосконалення навичок критичного мислення громадян» за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *