Готується посібник для ЗМІ з конфліктної комунікації

13-15 листопада медіа експертка ІДПО та координаторка Чернівецької групи Любов Василик взяла участь у роботі проекту “Журналістика в європейських співтовариствах”, який реалізується за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. У його рамках вийде посібник для ЗМІ “Конфліктна комунікація: історія, статус-кво, перспективи (медіа-досвід України, Грузії та Німеччини)”.

Робота над ним об’єднала як викладачів, так і практиків медіа. Так, у посібнику будуть представлені статті дослідників Вільного університету м. Берлін, Чернівецького національного університету ім.Ю.Федьковича та Тбіліського державного університету ім.І.Явахішвілі, а також експертів та журналістів. У книгу увійде близько двадцяти статей про стандарти та специфіку повідомлень про конфлікти, гібридну війну, інформаційну війну, маніпуляції та фейки.

Медіа експертка Любов Василик є автором статті «Гібридна війна як модель конфліктної комунікації». У ній йдеться про гібридну війну як один зі способів ведення затяжних політичних конфліктів. Авторка аналізує гібридні стратегії та тактики ведення війни, методи та прийоми інформаційної війни як її складової, звертає увагу на маніпуляцію та пропаганду, проросійські меседжі, зокрема залучає моніторинговий досвід ІДПО щодо виявлення в українських ЗМІ фейків, мови ворожнечі та проросійських меседжів.

Презентація електронної версії навчального посібника відбудеться в Україні та в Грузії. Він буде опублікований англійською мовою та розміщений на офіційному веб-сайті Міністерства закордонних справ Німеччини, забезпечуючи широке коло читачів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *