Експертка ІДПО Олена Самойленко стала призеркою всеукраїнського конкурсу «Журналістика рішень»

2 липня 2020 року оголосили результати конкурсу, який ініціювало ТОВ «ХУАВЕЙ УКРАЇНА» в партнерстві з Національною спілкою журналістів України (НСЖУ).

Медіаекспертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Олена Самойленко увійшла до трійки переможців серед професійних журналістів в номінації «Технологічні тренди».

Матеріал, який відзначило журі, – «Досвід початкової школи: як вчителька успішно налагодила реальне навчання віртуально» – був опублікований на сайті «Українська правда. Життя».

Конкурс розпочався в квітні, і планувалося, що його результати оголосять до Дня журналіста, тобто на початку червня. Але через велику кількість заявок етап оцінювання довелось подовжити. Загалом організатори отримали 151 роботу, авторами яких є журналісти, студенти і блогери із 21 області України та Києва. Роботи досвічених журналістів оцінювалися окремо від робіт студентів та блогерів. Найбільша кількість конкурсних матеріалів була присвячена технологіям для онлайн-навчання, енергоефективності, відновлюваній енергетиці, захисту довкілля, соціальній відповідальності.

«Журналістика рішень» – це освітній проект з вебінарами за темами конкурсу, рекомендаціями щодо експертів, розуміння нових тем та героїв публікацій та підсумковим конкурсом», – пояснила суть проєкту менеджер із зв’язків з громадськістю ХУАВЕЙ Аліна Севастюк.

«Журналістика, орієнтована на рішення, надзвичайно затребувана в часи стрімких і неочікуваних змін. Тому ідея конкурсу, як ніколи, актуальна. А різноманітність жанрів і тем дозволяла кожному учаснику виявити творчий підхід, аналітичні здібності та знайти шляхи залучення аудиторії. Кращі матеріали ми плануємо опублікувати на сайті Національної спілки журналістів України – для популяризації журналістики рішень і підвищення навичок наших колег», – відзначила секретар Національної спілки журналістів України Ліна Кущ.

«Щиро тішуся визнанням матеріалу, героїнею якого є вчителька початкових класів з Лисичанська Олена Шибкова – звичайна українка, яка вміє і працювати, і мріяти, і втілювати намріяне в життя. Впевнена, що в кожному містечку і на кожній вулиці живуть такі люди, і одне із завдань сучасної журналістики саме демонструвати суспільству такі позитивні приклади, мотивувати аудиторію та підтримувати її віру в краще. Сподіваюсь, що наступна хвиля моніторингу локальних видань та їх сайтів, яку проводять експерти ІДПО, подарує нам більше таких прикладів», – каже Олена Самойленко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *