Круглий стіл в Полтаві присвячено проблемам інтеграції переселенців – анонс

Запрошуємо вас взяти участь у засіданні круглого столу «Як відбувається інтеграція переселенців у місцеві громади: досвід Полтавщини», який відбудеться 13 березня 2018 року (вівторок) з 11.00 до 14.00 у конференц-залі готелю «Аристократ» (м. Полтава, вул. Небесної Сотні, 9А).

Захід проводить ГО «Інститут демократії імені Пилипа Орлика» (Київ) в рамках проекту Інтерньюзу за фінансової підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.

Четвертий рік продовжується потік переселенців із тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей та Криму. Ні влада, ні місцеві громади не були готові до таких випробувань. Та найважче самим переселенцям, які змушені починати своє життя з нуля. Згідно моніторингу регіональних медіа, що проводить Інститут демократії ім. Пилипа Орлика, місцеві та центральні засоби масової інформації недостатньо інформують громадськість про проблеми переселенців. У той же час внутрішньо переміщені особи не завжди довіряють владі і ЗМІ.

Під час круглого столу планується розглянути такі питання:
Які проблеми у ВПО Полтавщини сьогодні, на четвертому році війни?
Чи відбувається продуктивний діалог з органами місцевої влади?
Як вирішуються питання працевлаштування, надання житла, чи працюють місцеві програми підтримки переселенців?
Як висвітлюються проблеми ВПО у регіональних медіа?

До обговорення запрошено:
заступницю директора Департаменту соціального захисту населення Полтавської облдержадміністрації Ліану Новосад;
директорку Полтавського обласного центру зайнятості Катерину Клавдієву;
заступницю директора обласного Центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Вікторію Масляк;
начальника відділу комунікацій з громадськістю управління внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської облдержадміністрації Олександра Отича;
заступника директора Департаменту будівництва, містобудування і архітектури і житлово-комунального господарства Едуарда Реву;
начальницю відділу Полтавського регіонального управління Держмолодьжитла Нелю Заїку;
головного спеціаліста відділу методології та організації роботи з обслуговування громадян ГУ Пенсійного фонду України в Полтавській області Юлію Тарасенко;
директорку Полтавського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольгу Буднікову;
радницю з питань ВПО Мін ТОТ та Мін СПУ у Полтавській області Вікторію Курилко.

Серед запрошених – представники міжнародних організацій, переселенці і журналісти.

Під час заходу буде презентовано книгу історій переселенців «Знедолені? Нездоланні!», видану Інститутом демократії ім. П. Орлика. Вже вийшло дві збірки нарисів, що розповідають про людей, для яких найважливішим стало відкриття України в собі. Сотні тисяч переселенців розпорошилися по українській землі – тепер вони живуть на Заході, Півдні та Півночі країни. Ці люди не тільки вистояли в тих непростих випробуваннях, що виникли в їхньому житті, а й стали прикладом для інших – зневірених. Ця збірка про сильних і активних людей, які є важливим ресурсом розвитку для українського суспільства. Авторкою однієї з історій є полтавська журналістка Ірина Курочка, яка також візьме участь у заході.

Всіх зацікавлених просимо до 15.00 понеділка, 12 березня, зареєструватися на захід у місцевого координатора Ірини Курочки, написавши на адресу: editor.ngpp64@gmail.com.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *