Тренінг “Медіаграмотність як захист проти інформаційних впливів” 22 серпня в Києві – анонс

Інститут демократії імені Пилипа Орлика запрошує журналістів Київщини взяти участь в одноденному тренінгу з медіаграмотності «Медіаграмотність як захист проти інформаційних впливів». Тренінг відбувається в рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Моніторинг роздержавлених регіональних медіа» за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Навчання відбудеться 22 серпня (четвер) з 10.00 до 16.30 з перервою на обід в Art Hub ІА Укрінформ за адресою: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 8/16 (1-й поверх). Початок реєстрації та вітальна кава – о 9.30.

Запрошуємо до участі журналістів місцевих медіа (всіх типів), спеціалістів відділів інформаційної політики місцевих органів влади, фахівців із зв’язків з громадськістю.

Бажаючим взяти участь необхідно заповнити цю реєстраційну форму https://forms.gle/GDPPPZuYJUeWyMur7 до 12.00 п’ятниці 16 серпня п.р., і дочекатися підтвердження від організаторів до 12.00 понеділка, 19 серпня. Детальна програма заходу буде надіслана зареєстрованим учасникам на електронні скриньки.

Під час тренінгу ми обговоримо:
■ роль локальних медіа у розвитку громад;
■ що таке журналістський контент та яким він повинен бути (чому порушуються стандарти, на що «хворіють» сучасні медіа);
■ інформація у ЗМІ: чому довіряти та як перевіряти (інструменти для верифікації інформації);
■ «асортимент» сучасних маніпуляцій: як найчастіше дурять та використовують споживача інформації;
■ як навчитися критично сприймати інформацію і навчити цього інших.

Під час дискусій учасники систематизують свій досвід споживання масової інформації, відпрацюють практичні навички використання сучасних інструментів для перевірки фактів та ін.

Участь у навчанні безкоштовна, організатори забезпечують роздатковими матеріалами, кава-брейком та обідом, компенсують витрати на проїзд учасникам з інших міст.

Захід проводить медіатренерка, журналістка, старша викладачка Донецького національного університету імені Василя Стуса (Вінниця), експертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Олена Самойленко.

За додатковою інформацією звертайтеся до Тетяни Строй: 066 224 36 55, 067 665 42 49, pylyp.orlyk.institute@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *