Інститут демократії імені Пилипа Орлика втретє розпочинає навчання для локальних редакцій

Інститут демократії імені Пилипа Орлика знов розпочинає свій навчальний курс «Екстернат», який було розроблено і апробовано у 2021-му році та успішно проведено у 2023-му.

З листопада 2024-го по травень 2025 року експерти ІДПО та залучені медіафахівці будуть працювати із десятьма локальними редакціями незалежних медіа, які стануть візьмуть участь у проєкті.

Кого навчатимуть? Представників/ць локальних незалежних редакцій (друкованих і онлайн), які мають власну аудиторію і сталий творчий колектив. Передбачається, що участь у кожному модулі будуть брати по два представники від редакції.

Чого навчатимуть? Кожний із шести модулів навчання буде присвячений одній із актуальних для розбудови сучасного медіа тем, зокрема, вивченню споживчої аудиторії та її потреб, стандартам створення контенту в різних форматах, менеджменту і маркетингу медіа, грантрайтингу і використанню штучного інтелекту в роботі редакції.

Хто навчатиме?Ті, хто сам має успішний практичний досвід – редактори/ки локальних медіа, експерти/ки ІДПО та партнерських недержавних організацій. Наша ідея: ділитися практичними інструментами, які базуються на сучасній теорії, за принципом «рівний – рівному». Після кожної теми тренери протягом місяця надаватимуть індивідуальні консультації редакціям, допомагаючи досягнути результату в певному напрямку.

Де? Перший і останній дводенні тренінги відбудуться в Києві. Чотири проміжні тренінги відбудуться онлайн, двома сесіями по 3 години. «Відстань» між навчальними модулями – 3-4 тижні. Решта часу – втілення отриманих знань у журналістській роботі на зв’язку із менторами. Наприкінці – презентація оновленого медіа експертній спільноті ІДПО і вдячним читачам.
Коли? Навчання розпочнеться наприкінці листопаду 2024 року, тому закликаємо якомога швидше заповнити анкету.

Заявки приймаються до 23.59 п’ятниці, 1 листопада. Результати конкурсного відбору будуть оприлюднені на сайті ІДПО 5 листопада 2024 року. Редакції, які будуть відібрані до участі, отримають листи з подальшими інструкціями.

Деталі попередніх навчань можна дізнатися на сайті та в Youtube ІДПО.


З грудня 2020 по липень 2021 року навчання в Екстернаті ІДПО пройшли чотири редакції:
«Народна трибуна» (Ємельчине, Житомирська область),
«Маяк» (Богодухів, Харківська область),
«Народне слово» (Турійськ, Волинська область)
«Дружба» (Болград, Одеська область)

У 2022-2023 роках Екстернат ІДПО успішно завершили 10 редакцій:
«Слово правди» (Володимир, Волинська область)
«Нове життя» (Любешів, Волинська область)
«Вісті» (Пулини, Житомирська область)
«Ворскла» (Велика Писарівка, Сумська область)
«Городоцький районний телерадіопресцентр» (Городок, Хмельницька область)
«Вісник Переяславщини» та сайт Переяслав.City (Переяслав, Київська область)
«Селянське життя» (Локачі, Волинська область)
«Вісник Куп’янщини» (Куп’янськ, Харківська область)
«Прапор» та інтернет-видання “ZVISNO” (Хорошів, Житомирська область)
«Сільські новини» (Чутове, Полтавська область)

P.S. Якщо запитання ще залишились, звертайтеся до координаторки проєкту «Екстернат ІДПО» Олени Самойленко телефоном +380509221537 або пишіть на електронну адресу pylyp.orlyk.institute@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *