Анонс: Як не стати маніпульованим і не бути маніпулятором: основи медіаграмотності для тих, хто пише – тренінг

Дніпро

23 травня 2019 року, у четвер, у прес-клубі Дніпропетровської обласної організації Національної спілки журналістів України відбудеться одноденний тренінг «Як не стати маніпульованим і як не бути маніпулятором: основи медіаграмотності для тих, хто пише».

Нині кожен, хто пише і публікує свої тексти для масової аудиторії, наражається на небезпеку потрапити під вплив маніпуляцій і свідомо чи ні стати маніпулятором. Саме тому володіння належним рівнем медіакомпетентностей є критично важливим для сучасної людини.

Яка роль журналіста, блогера у локальному медіапросторі? Як вирізнити маніпулятивні матеріали? Хто та як маніпулює нами у сучасних медіа і як цьому запобігти? Як самому не стати маніпулятором «утемну»?

Відповіді на ці та інші запитання буде знайдено упродовж тренінгу. Його учасники під час дискусій і виконання практичних вправ вчитимуться «медіаграмотно» добирати джерела інформації, виявляти маніпулятивні публікації, оминати маніпулятивні пастки, писати якісні журналістські тексти і бути взірцями медіаграмотності у своїх громадах.

Запрошуємо журналістів, студентів-журналістів, громадських активістів-дописувачів соцмереж стати учасниками заходу, який проводиться Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Київ) за підтримки USAID через Інтерньюз.

Тренер: Валерій Дрешпак, доктор наук з державного управління, професор, експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Місце проведення заходу: конференц-зал прес-клубу ДОО НСЖУ за адресою: вул.Старокозацька, 8, м. Дніпро (Будинок Журналістів).

Початок заходу: 9:30 година, 23 травня 2019 року (програма додається).

Учасники: журналісти місцевих та реформованих районних медіа, громадські активісти-дописувачі соціальних мереж, студенти-журналісти.

Участь у заході безкоштовна.

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

9 00 – 9 30 Реєстрація учасників

9 30 – 11 00 Вступ. Журналіст і блогер у локальному медіапросторі (міні-лекція + дискусія + практикум)

11 00 – 11 15 Перерва на каву

11 15 – 12 45 Аналізуємо джерела. Які журналістські матеріали відповідають стандартам якості? (міні-лекція + практикум)

12 45 – 13 45 Обід

13 45 – 15 15 Вибудовуємо захист. Хто і як маніпулює нами у сучасних медіа? (міні-лекція + практикум)

15 15 – 15 30 Перерва на каву

15 30 – 16 30 Спілкуємося безпечно. Як місцеві журналісти та блогери можуть стати взірцем медіаграмотності? (дискусія) Підсумки та настанови.

Захід відбувається в рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Моніторинг роздержавлених регіональних медіа» за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

За додатковою інформацією звертайтеся до Наталі Назарової:
050-919-84-79, 097-575-87-75
dnepr.nsju@gmail.com

USAID

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *