У Дніпрі майбутнім журналістам презентували видання «Місцева преса: посібник для ЗМІ»

Друковану версію мультимедійного посібника представила студентам і викладачам двох вишів, Дніпровського національного університету ім. Олеся Гончара та Університету митної справи та фінансів, одна зі співавторів – медіаекспертка, аналітикиня, докторантка кафедри політології та держуправління Донецького національного університету імені В.Стуса Наталія Стеблина.

Видання «Місцева преса: посібник для ЗМІ, або як регіональним журналістам працювати за часів нових медіа та кризи демократії» було підготовлено на основі моніторингів регіональних медіа, який здійснюється Інститутом демократії імені Пилипа Орлика. Цього року вийшла друкована версія, у серпні 2018 на сайті http://www.ualocal.media/ з’явився мультимедійний варіант книги.

Під час зустрічі зі студентами спершу факультету систем і засобів масової комунікації ДНУ ім.О.Гончара, а згодом – спеціальності «Журналістика» УМСФ, Наталя Стеблина розповіла про задум і концепцію видання, про зміст та особливості інтерактивного посібника, відповіла на численні запитання присутніх. А потім запропонувала перейти до практичних тестових завдань. Майбутні журналісти активно включились до роботи: відрізняли фейки від правди, розпізнавати «джинсу», тестували рівень власної медіаграмотності, дискутували.

«У якийсь момент цього заходу я спіймав себе на думці, що це – не банальна презентація щойно опублікованої книжки, а розмова на рівних досвідчених медіаекспертів і майбутніх журналістів. Було гаряче, було цікаво, було пізнавально! Дякуємо Інституту демократії імені Пилипа Орлика за таке видання – орієнтоване на практичну підготовку молодих журналістів і підвищення кваліфікації тих, хто вже працює у місцевих ЗМІ», – поділився враженнями учасник зустрічі Валерій Дрешпак, професор кафедри публічного управління та митного адміністрування Університету митної справи та фінансів.

Отримати Посібник для ЗМІ можна в обласній організації НСЖУ (м.Дніпро, вул.Старокозацька, 8). Частину тиражу було передано до бібліотек навчальних закладів.

На сайті http://www.ualocal.media/ є мультимедійний варіант книги. Також тут можна замовити безкоштовно друкований примірник.

Фото з сайтів ДНУ та УМСФ.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *