В Запоріжжі відбудеться черговий майстер-клас з серії «Українські фіксери: локальний контекст і глобальні виклики»

Інститут демократії ім. Пилипа Орлика за сприяння Запорізького Центру журналістської солідарності Національної спілки журналістів України, який діє на базі обласної організації НСЖУ, проводять в Запоріжжі черговий майстер-клас з серії «Українські фіксери: локальний контекст і глобальні виклики» з метою підготовки фіксерів, які професійно допомагатимуть у роботі іноземним журналістам і групам, що висвітлюють війну в Україні.

Хто такі фіксери та яка їхня місія? Чим ризикує фіксер? Які особливості роботи у зоні бойових дій? Як і що писати про «чутливі» теми? Різниця у політичних/ідеологічних уподобаннях журналіста і фіксера: добре чи погано?

Про це піде мова під час майстер-класу в Запоріжжі. Місце та час проведення:, 06 лютого 2023 р., з 11 до 14 год (наживо), за адресою: пр. Соборний, 152, Будинок преси, (2 поверх), прес-центр «Журналіст».
Проводить майстер-клас експерт львівської експертної групи Інституту демократії імені Пилипа Орлика, MAXQDA Trainer, кандидат політичних наук, докторант кафедри нових медіа ЛНУ Орест Семотюк.

Програма:
Частина1. ОСНОВИ
Хто такі фіксери?
Основні завдання
Відносини журналіст-фіксер
Як працювати з джерелами/інформаторами?
Частина 2. БЕЗПЕКА & ЕТИКА
Оцінка ризиків
Перебування в зоні бойових дій
Цифрова безпека
Як і що писати про «чутливі» теми?
Формування контенту: чи обов’язкова драматичність?
Професійне «занурення в травму» і як мінімізувати його наслідки?
Різниця у політичних/ідеологічних уподобаннях журналіста і фіксера: добре чи погано?

Майстер-клас передбачає інтерактив, дискусії та виконання завдань учасниками, за підсумками яких вони отримають сертифікати.

Запрошуємо до участі студентів та викладачів факультетів журналістики, лінгвістики, перекладачів, журналістів, фіксерів-початківців та всіх зацікавлених, хто хотів би бачити себе професійним фіксером. Участь у майстер-класі безкоштовна.

Контактна особа з усіх питань Валентина Манжура –
+38 067-947-42-65
+38 050-936-03-04.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *