В Чернігові 18 травня відбудеться тренінг з медіаграмотності в рамках проекту ІДПО – анонс

Алла Федорина

Як не стати інформаційною маріонеткою? Чи вміємо ми розрізняти пропаганду та звичайну інформацію? Чи розпізнаємо, коли нами маніпулюють? Маємо «щеплення» від фейків чи допомагаємо їх розповсюджувати? Що таке «мова ворожнечі» та як можна її уникнути?

Про це та інше піде мова на тренінгу у рамках проекту Інституту демократії імені Пилипа Орлика для тих, хто не хоче, аби їх дурили зі сторінок газет і журналів, телеекранів чи в Інтернет-виданнях.

Запрошуємо до участі активістів громадських організацій, волонтерів, ветеранів АТО, працівників державних установ і закладів освіти, студентів і пенсіонерів, усіх активних і небайдужих! Навчання безкоштовне.

Спілкування відбудеться 18 травня у приміщенні Навчально-методичного центру профспілкових організацій (за адресою в Чернігові: вул. Шевченка, 105-А).

Початок реєстрації о 9.30. Закінчення роботи – орієнтовно о 15.30 (заплановано перерву на каву з пиріжками).

Тренінг – це чудова нагода розширити коло контактів, знайти однодумців, провести час цікаво, змістовно та з користю.

Питання для обговорення:

– об’єктивність медіа, від чого вона залежить та яким критеріям відповідає;

– професійні стандарти ЗМІ, «джинса» і не тільки;

– як народжуються, поширюються і вмирають «фейки»;

– методи маніпуляції інформацією, стереотипи, упередження в ЗМІ;

– що таке мова ворожнечі та як формується «образ ворога»;

– відповіді запитання учасників.

Для участі обов’язково необхідно акредитуватися до 16 травня включно – електронною поштою: my-city@media-center.net.ua або за телефонами: 066-304-89-87, 097-087-00-10.

Тренінг проводить сертифікований за темою медіаосвіти тренер, медіаексперт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, Заслужений журналіст України, у минулому – багаторічний власний кореспондент газети «Україна молода» Алла ФЕДОРИНА (м.Суми).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *