Тетяна Смолдирева проведе у Хмельницькому семінар-тренінг з медіаграмотності – анонс

Уміння вирізняти та протидіяти дезінформації та пропаганді – особливо актуальне в умовах потужної інформаційної та реальної агресії з боку Росії. Допомогти формувати громадську думку у такому спрямуванні можуть працівники сучасних бібліотек.

5 липня на базі Хмельницької обласної наукової універсальної бібліотеки відбудеться семінар-тренінг для бібліотекарів Хмельниччини на тему «Медіаграмотність як спосіб комунікації у сучасному світі».

Модераторка – медіаекспертка Інституту демократії ім. Пилипа Орлика, заслужена журналістка України Тетяна Смолдирева пропонує до обговорення кілька ключових тем «Стандарти якісної журналістики», «Ознаки недостовірної інформації та способи її перевірки», «Критичне мислення – маяк у бурхливому морі інформації, або Як захиститися від маніпулювання свідомістю» та ін.

Під час семінару-тренінгу будуть використані матеріали моніторингів медіа, зокрема проведених ІДПО щодо регіональних друкованих та інтернет-видань, на дотримання професійних стандартів, наявність матеріалів з ознаками замовності, дезінформації та пропаганди.

Захід проводиться Інститутом демократії імені Пилипа Орлика (Київ) за підтримки USAID через Інтерньюз.

USAID

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *