Як упізнавати медіаманіпуляції та вчитися мислити критично – анонс тренінгу

Тренінг, Житомир

Тренінг відбудеться у смт Нові Санжари Полтавської області 16 жовтня.

На кожну людину щодня звалюються тисячі інформаційних посилань – зі ЗМІ, соцмереж, зовнішньої реклами… У час виборчих перегонів ця кількість потужно зростає. Чи здатні ми «перетравити» цей потік, захистити себе, зрозуміти, коли нами маніпулюють або намагаються це зробити? Чи вміємо розрізняти пропаганду та звичайну інформацію? Чи розпізнаємо, де нам нав′язують фейк замість розповіді про реальні події? На що здатна мова ворожнечі?

Про це й інше піде мова на тренінгу для тих, хто не хоче потонути в інформаційному океані.

Спілкування відбудеться 16 жовтня у приміщенні кафе «Берізка» (вул. Центральна,17, смт Нові Санжари).
Початок реєстрації о 9.45.
Закінчення роботи – о 15.30.

Активних, небайдужих, тих, хто прагне мислити критично, запрошуємо спільно поміркувати над матеріалами медіа, попрацювати над завданнями, подискутувати та поспілкуватися.
Просимо акредитуватися до 18.00 15 жовтня. Для цього потрібно написати на електронну адресу editor.ngpp64@gmail.com У заявці слід назватися, повідомити місце навчання чи роботи, номер телефону й електронну адресу.

Навчання безкоштовне.

Проведення заходу передбачає дотримання профілактичних вимог для запобігання COVID-19.

Тренінг проводить сертифікований за темою медіаосвіти тренер, медіаексперт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, заслужений журналіст України Алла ФЕДОРИНА.

Планована програма заходу:
9.45 – 10.15 Реєстрація учасників, кава.
10.15 – 10.45 Знайомство. Очікування. Правила роботи.
10.45 – 12.30 Сесія 1. Види маніпулятивних технологій. Як нами маніпулюють? – приклади з життя. Фейки та їх різновиди. Інформування та пропаганда. Медіа як маніпулятори.
12.30 – 13.00 Обід.
13.00 – 13.45 Продовження сесії 1. Як упізнати неправдиву інформацію? Читаємо місцеві ЗМІ. Маркери для тих, хто хоче навчитися мислити критично.
13.45 – 15.15 Сесія 2. Мова ворожнечі як засіб маніпулювання та її наслідки. Мова ненависті у побуті. Як виникають і як впливають на людей стереотипи. Від мови – до дії.
15.15 – 15.45 Підсумки з кавою.

Організаційне сприяння – Полтавського прес-клубу, координатор Ірина КУРОЧКА,
м.т.: 050 75 30 455 – звертайтеся за довідками!

Захід став можливим і виконаний за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews. Висновки й точки зору, висловлені на тренінгу, є виключно експертними судженнями Інституту демократії імені Пилипа Орлика і можуть не збігатися з точкою зору USAID чи Internews.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *