Інститут демократії ім. Пилипа Орлика розпочинає серію просвітницьких майстер-класів для фіксерів

Фіксерство не нове явище в медіа, проте в Україні багато хто зіткнувся з ним вперше у лютому 2022.
За місяці повномасштабного вторгнення українські фіксери виокремилися у свою спільноту, створивши робочі чати, групи, мережу зв’язків. Відповідно, з’явилася певна впорядкованість у роботі, свої правила, чіткіше окреслилися обов’язки, розуміння умов праці.

Разом з тим, досвід показав, що не всіх, хто має певні знайомства, автівку та володіє іноземними мовами можна назвати фіксерами-професіоналами.

Яким професійним інструментарієм має володіти фіксер? Чи обов’язково це людина із журналістського середовища? Які ризики несе ця робота?

Про це піде мова під час майстер-класу “Фіксерство в деталях: допоможи, не нашкодь і направ”, який відбудеться у Львові в четвер, 8 грудня 2022 р., з 18 до 21 год. Проводить майстер-клас координатор львівської експертної групи Інституту демократії імені Пилипа Орлика, доцент кафедри нових медій факультету журналістики Львівського національного університету ім. Івана Франка Юрій Залізняк. Як фіксер він працює з 2015 р., серед партнерів були ABC news, ВВС і Knight digital media center.

Програма:
Блок 1: Фіксерство у мирні часи: комплексне забезпечення висвітлення події чи історії «гостьовим» кореспондентом».
Блок 2: Воєнні виклики для фіксера: збільшення сфер забезпечення інтересів журналістів, якими ви опікуєтесь.
Блок 3: Робота фіксера на «рідній» території і розширення сфер впливу.

Майстер-клас передбачає інтерактив, дискусії та виконання завдань учасниками, за підсумками яких вони отримають сертифікати.

Запрошуємо до участі студентів факультетів журналістики, лінгвістики, перекладачів, журналістів, фіксерів-початківців та всіх зацікавлених, хто хотів би бачити себе професійним фіксером. Участь у майстер-класі безкоштовна.

Всіх зацікавлених просимо зареєструватися до 23:59 неділі, 4 грудня 2022 р. у формі за посиланням: https://forms.gle/qKw8Pe7uTRDKggJo6

Кількість учасників обмежена, то ж не зволікайте!

Підтвердження участі, а також адресу проведення заходу та детальну програму учасники отримають на вказану при реєстрації ел.пошту, тому переконайтеся, що все написано правильно. Контактна особа: Катерина Чубенко, kateryna.chubenko8@gmail.com, 063 327 8437 (Viber, WhatsApp)


Майстер-класи відбуваються в рамках проєкту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Мобілізація зусиль для стимулювання попиту на кращу журналістику та вдосконалення навичок критичного мислення громадян» за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *