Якісні медіа vs пропаганда: наш фронт у медіапросторі воєнної доби – анонс

15 вересня 2023 року (п’ятниця) Інститут демократії ім. Пилипа Орлика у партнерстві з Дніпровським Центром журналістської солідарності НСЖУ в онлайновому форматі проведуть тренінг «Якісні медіа VS Пропаганда: наш фронт у медіапросторі воєнної доби».

Якщо ворог влізе у ваш мозок і буде керувати вашими вчинками, то це те саме, що вас вбили… Як залишитися живим на полі інформаційної битви і продовжувати працювати на Перемогу? Як уберегти від інформаційної зброї свої аудиторії?

Тренінг пройде у дещо незвичній формі – у середовищі Classroom, звідки учасники матимуть легкий доступ до навчальних матеріалів, контрольних тестів, матеріалів цікавих досліджень з медіаграмотності від експертів і авторів Інституту демократії імені Пилипа Орлика, а також на платформі Zoom, де відбудеться хоча й дистанційне, але живе спілкування з колегами. Стати учасником просто – потрібно мати електронну пошту на gmail.com і бажання.

Під час тренінгу його учасники – журналісти медіа Дніпропетровщини, позаштатні автори – розглянуть проблемні ситуації в комунікативному просторі області, згадають стандарти якісної журналістики та проведуть самоаналіз власних публікацій, потренуються виявляти пропагандистські матеріали та оминати маніпулятивні пастки. Серед запитань, відповіді на які має бути знайдено учасниками тренінгу, будуть такі:

  • Яким є сучасний локальний медіапростір нашої прифронтової області за тематичним наповненням?
  • Чи всі наші матеріали відповідають стандартам якості?
  • Хто та як прагне маніпулювати нами і в який спосіб це може відбуватися?
  • Як медійники можуть захистити свої аудиторії від ворожої пропаганди?

Тренер – Валерій Дрешпак, доктор наук з державного управління, професор, експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Для реєстрації на тренінг просимо заповнити форму:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe9T8Z6l_PcrrFF9of22hf56Gqz6XjGcgtpZjTJ7uFOuaNBVw/viewform
Реєстрація у віртуальному класі «Якісні медіа VS Пропаганда» у cередовищі Classroom з 9.00 до 13.00.
Онлайнова конференція на платформі Zoom та робота у середовищі Classroom – 15 вересня з 13:00 до 16:00.


Захід відбувається в рамках проєкту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Мобілізація зусиль для стимулювання попиту на кращу журналістику та вдосконалення навичок критичного мислення громадян».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *