Тренінг з протидії дезінформації для освітян Куп’янського району Харківщини – АНОНС

Про виклики, які щоденно постають перед мешканцями деокупованих громад, зокрема, Харківщини, краще за інших знають журналісти місцевих медіа. Одна з проблем – нелегкий доступ до достовірної інформації з офіційних українських джерел і навпаки доступність ворожих російських меседжів, які просувають і пропагандистські ЗМІ, і соцмережі, і родичі, що мешкають по той бік лінії фронту.

Щоб пояснити людям правила інформаційної гігієни та навчити відрізняти ворожу пропаганду від інформуванням редакція «Вісника Куп’янщини», що пройшла навчання в «Екстернаті ІДПО», виступила ініціаторкою у проведенні тренінгу для мешканців декількох громад свого району. В першу чергу захід розрахований на освітян – людей, які мають авторитет та можуть поширити ці знання серед учнів та їх батьків.

20 вересня 2023 року з 15.00 до 18.00 відбудеться онлайн-тренінг «Ворожа пропаганда та дезінформація: як розпізнати та протистояти».

Учасники тренінгу дізнаються:

  • чим воює Росія проти України і інформаційному просторі;
  • за якими ознаками можна визначити маніпуляції, фейки та пропаганду;
  • чому соцмережі – зручне середовище для поширення дезінформації та як не стати «провайдером брехні»;
  • як перевіряти інформацію та яку інформацію можна поширювати під час війни.

Зареєструватися на тренінг можна у гугл-формі до 17 вересня. На електронні адреси, вказані при реєстрації, учасники отримають лінк на Zoom-конференцію.

Тренерки:
Олена Самойленко, медіа-експертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика, журналістка, редакторка; Тетяна Строй, медіа-експертка, керівниця ГО «Донецький прес-клуб».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *