Навчання для фіксерів відбудеться в Одесі – АНОНС

21 березня (четвер) Інститут демократії ім. Пилипа Орлика проводить в Одесі майстер-клас “Фіксери та журналісти: особливості роботи ЗМІ під час війни”. Захід розрахований на всіх зацікавлених отримати базові знання професії фіксера або локального продюсера — людини, яка є сполучною ланкою між іноземними журналістами та місцевим середовищем у висвітленні будь-якої події (зокрема, війни), і стати тим, хто допомагає іноземним журналістам орієнтуватись в процесах, що відбуваються в країні, координувати роботу медіа групи, організовувати інтерв’ю та зйомки. Тривалість майстер-класу 3 години.

Запрошуються:
фіксери-початківці, журналісти, перекладачі, студенти факультетів журналістики, іноземних мов, міжнародних відносин, політології та всі, хто хоче спробувати себе в цікавій, корисній і не нудній роботі.

Що треба від вас:
вміння спілкуватись та взаємодіяти з людьми;
– володіння іноземними мовами на рівні B1-B2;
– готовність працювати за ненормованим графіком.

Про що ви дізнаєтесь:
1. Хто такі фіксери і локальні продюсери, в чому різниця?
2. Що потрібно, щоб стати фіксером?
3. Як готуватися до візитів іноземних медіа?
4. Де знаходити контакти та теми для майбутніх матеріалів?
5. В чому полягає особливість роботи в зоні бойових дій?
6. Як взаємодіяти з військовими?
7. Як на роботу фіксера впливає “людський фактор”?

Тренер – Артем Перфілов, журналіст з 20-річним досвідом роботи в одеських та загальнонаціональних ЗМІ, локальний продюсер-фіксер, який почав працювати з іноземними журналістами з березня 2022 року. Серед його партнерів і клієнтів: Radio1 Rai (Італія), TG1 (Італія),  Helsingin Sanomat (Фінляндія),  Ilta Sanomat (Фінляндія), -The Hill (США), DC report (США),  Jyllands-Posten (Данія),  Radio Cadena Ser (Іспанія), TV4 (Швеція), De Groene Amsterdammer (Нідерланди), Business Day TV (ПАР).

Щоб взяти участь в майстер-класі — реєструйтеся за посиланням. 

З питань безпеки місце і точний час майстер-класу буде повідомлений зареєстрованим учасникам за декілька днів до заходу.
Підтвердження вашої участі, а також адресу проведення заходу ви отримаєте на вказану при реєстрації електронну пошту. Перевіряйте, будь ласка, повідомлення й у спамі.

Контактна особа: Юлія Сибір,  julia@paritet-info.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *