Наталя Беліцер: “Україна стає небезпечною країною для білоруських опозиціонерів”

Наталі Беліцер

Голову Білоруського дому в Україні Віталія Шишова знайшли в Києві мертвим. Правоохоронці перевіряють версію про умисне вбивство. Експерти ж схиляють до думки, що до смерті опозиціонера можуть мати стосунок спецслужби Білорусі чи РФ.

Наталя Беліцер, експертка ІДПО зазначає, що після смерті Шишова Україна стає небезпечною країною для білоруських опозиціонерів, доля яких викликає чимдалі більшу тривогу.

«Білоруський режим, очевидно, застосовує не тільки підривну роботу щодо сусідньої Литви шляхом спрямування потоків нелегальних мігрантів, а й «успішно» засвоїв злочинну практику політичних вбивств не тільки у своїй країні, а й за кордоном, – ту саму практику, яку протягом багатьох років здійснювали спочатку радянські спецслужби, а потім їхні російські нащадки – ФСБ та ГРУ», – стверджує Н. Беліцер.

« І хоча відвернути такі злочини дуже важко навіть у розвинених демократичних країнах – згадаймо отруєння Скрипалів у Великій Британії, політичні вбивства у Німеччині тощо – правоохоронні органи і спецслужби України мали б приділити значно більше уваги цій проблемі і вжити ефективніших заходів для захисту потенційних жертв», – резюмувала експертка.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *