На тренінгу в Одесі вчилися протистояти маніпуляціям та пост-правді

В Одесі на тренінгу говорили про кризу демократії, популізм, пост-правду та про те, як за цифрових часів протистояти маніпуляціям.

Слухачі дізналися про те, як змінилася сучасна політична комунікація і чому журналістам так складно протистояти популізму та «альтернативним» фактам. Також під час тренінгу вчилися розрізняти “джинсу” і обговорили останні результати моніторингу регіональних ЗМІ, який проводить Інститут демократії імені Пилипа Орлика.

Аналітикиня Інституту, Наталія Стеблина розповіла, що у ЗМІ більшість новин подається без врахування балансу думок, а з-поміж текстів переважає пресрелізм.

Мережеві ЗМІ у гонитві за кліками, вимушені збільшувати кількість новин на стрічці, а це у свою чергу призводить до зменшення ексклюзивних новин. Відтак, журналісти переважно не бачать подію на власні очі й часом не перевіряють інформацію.

Тренінг «Маніпулятивний вплив ЗМІ. Як протистояти маніпуляціям в часи цифрових технологій та пост-правди» відбувся в межах тематичного короткотермінового семінару для посадовців Одеської міської ради: «Конфлікти, стреси, маніпулювання в управлінській і політичній діяльності».

Захід був організований в Одеському Регіональному Інституті Державного Управління Національної Академії Державного Управління при Президентові України.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *