Ці нариси – жива правдива історія

Презентація у Вінниці

Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека імені Тімірязєва гостинно прийняла учасників презентації книги історій переселенців «Знедолені? Нездоланні!».

Редактор-упорядник Ірина Черниченко розповіла про те, як виникла ідея проекту (автор Світлана Єременко), як складалися дві збірки нарисів «Знедолені? Нездоланні!», про героїв та авторів.

Презентація у ВінниціВ нарисі «Дар» Вадим Козловський (лікар, фотохудожник) розповів про Ірину Березу (лікар, автор поезій), яка є переселенкою з Криму, а тепер його дружиною.

«Якось, проглядаючи фейсбучну стрічку, я натрапив на світлину з якогось літературного заходу. На ній була зображена жінка, яка дивилась у камеру чи то з сумом, чи то з незрозумілим щирим здивуванням. Фотографія була чорно-біла, поганої якості, обличчя затемнене, лише очі виділялись чітко. Я уважно вивчив усі деталі зображення. Жодних причин затримуватись довго на цій світлині не було. Втім, ця жінка була мій Дар, але ні я, ні вона тоді ще цього не знали».

Ірина Береза читала свої вірші, автор першої збірки Антон Лягуша згадував свого героя Івана Шихад-Саркісова, переселенця з Донецька, який у Вінниці та інших містах розвиває освітні програми для дітей.

Книги видано Інститутом демократії ім. Пилипа Орлика в рамках проекту Інтерньюзу в Україні за фінансової підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *