ІДПО провів тренінг з медіаграмотності в Київській облдержадміністрації

12 вересня 2019 року за сприяння департаменту комунікацій та взаємодії з громадськістю Київської облдержадміністрації Інститут демократії імені Пилипа Орлика провів тренінг з медіаграмотності для спеціалістів відділів комунікацій органів місцевої влади Київської області.

«Медіаграмотність як захист проти інформаційних впливів» виявилася затребуваною як кількісно (в заході виявили бажання взяти участь 35 фахівців з 20 районів), так і якісно: учасниці та учасники підтвердили, що існує неабиякий запит на знання щодо медійної «кухні» (зокрема, стандартів, за якими має працювати якісна журналістика), інструментів протидії пропаганді та фейкам, а також взагалі покращенню критичного мислення в соціумі.

«Захід допоміг переоцінити свої статті, події, які висвітлюємо, подивитись на них з боку читача, звернути увагу на аспекти, про які раніше навіть не знали», – говорить представниця Бородянської райдержадміністрації Оксана Балан. А головний спеціаліст Васильківської РДА Христина Фесан зауважила, що дізналась багато цікавої та корисної інформації, яку планує використовувати «не тільки в роботі, а й у повсякденному житті».

Дуже приємно відчувати запит на знання з медіаграмотності з боку держслужбовців, бо саме їхні меседжи зазвичай розповсюджують локальні ЗМІ, і чим якіснішими будуть «вихідні» повідомлення, тим кращим контент місцевих газет та сайтів, – сказала медіатренерка ІДПО Тетяна Строй і додала, що група з фахівців з комунікації виявилися дуже активною, мотивованою та зацікавленою.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *