Хакатон зібрав фактчекерів з усієї України для розробки антифейкових креативів

У Києві відбувся хакатон «Євроінтеграція без дезінформації», організований Представництвом Європейського Союзу в Україні в межах «Проєкту з підвищення обізнаності та посилення стійкості до дезінформації про ЄС в Україні». Захід зібрав журналістів та громадських діячів з різних куточків України. Протягом дня ми вчилися створювали креативи для протидії ворожій пропаганді. 

На початку заходу гості надихнулися кейсом національного проєкту медіаграмотності «Фільтр». Спікерка Анна Нестеренко поділилася унікальним досвідом створення успішних антифейкових кампаній в соцмережах без комерційного просування. 

І ось – перше завдання: пригадати всі відомі фейки російської пропаганди, пов’язані з євроінтеграцією.  До прикладу, що Євросоюз загрожує суверенітету України, що Європа хоче вкрасти наші корисні копалини, що українські землі планують перетворити на ядерний полігон.

Кожній з команд треба було розробити власну медійну кампанію, як боротися з тим чи іншим дезінформаційним вкидом. 

Учасники працювали під керівництвом досвідчених менторів, серед яких були Оксана Волошенюк, Андрій Авраменко, Тетяна Матичак, Інна Полянська, Альона Романюк, Аліна Тропиніна та Ольга Юркова

Підсумком хакатону стали пітчингові сесії, під час яких команди презентували свої проєкти та “відстрілювалися” від запитань конкурентів. За результатами голосування було визначено найкращі ідеї, і переможці отримали круті призи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *