В Маріуполі 1 серпня презентують книгу “Знедолені? Нездоланні” – анонс

Сергій Косяк

1 серпня о 17-30 в Маріуполі за адресою вул. Нільсена, 60 (Енгельса,60) БЦ “Галакс” відбудеться презентація книги “Знедолені? Нездоланні”.

«На шиї та зап᾽ясті мені пов᾽язали жовто-блакитні стрічки, пообіцявши на одній з них повісити. Били різні люди, змінюючи один одного або одночасно… Між побоями мене звинувачували в сектантстві та допитувалися, скільки людей із «Правого сектору» я привів із собою. Пам᾽ятаю, як увійшла молода дівчина років двадцяти п᾽яти, попросила в моїх мучителів також спробувати мене побити. І під загальне схвалення натовпу завдала мені кілька ударів палицею, просто заради розваги…» Це лише маленький шматочок першого нарису книги – про пастора з Донецька Сергія Косяка, який здійснює власний молитовний марафон «За мир, любов і цілісність України».

“Пастор з Донецька Сергій Косяк жодного дня не перебував у пошуках спокійнішого життя для себе. Від самого початку війни він рятує людей. Чужих людей. Цивільних і військових. Чоловіків і жінок. Дітей і старих. Їхні тіла і душі. Його дім – не там, де затишок та родина. А там, де біда.

«Був свідком усіх котлів, різних боїв і оточень, сліз десятків тисяч цивільних і солдатського болю…» – я не здивуюся, якщо за насиченим подіями хронописом Косяка колись будуть вивчати цю війну. Розкладати оту її підступну «гібридність» на зрозумілі причинно-наслідкові явища, щоб описати їх у підручниках та попередити людство: саме так відтепер маскується зло, саме у такий спосіб воно зараз нищить та вбиває…”

Всього нарисів шістнадцять. Шістнадцять доль людей чи цілих родин, які, попри обставини, залишаються українцями. Це різні за фахом, віком, національністю люди із Луганщини, Донеччини та Криму, які, залишившись без рідної домівки, зуміли знайти себе, які «вростають» у місцеві громади, працюють заради добробуту України й вірять у її краще майбутнє.

Видання здійснене за ініціативи та силами Інституту демократії імені Пилипа Орлика в рамках проекту Інтерньюзу за підтримки Уряду Канади через Міністерство міжнародних справ Канади.

До участі запрошуємо всі ЗМІ та зацікавлених громадян.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *