Медіаграмотності навчатимуть соціальних працівників Києва та області – анонс

Інститут демократії імені Пилипа Орлика (ІДПО, м. Київ) проводить реєстрацію учасників на тренінг «Медіаграмотність як необхідна компетенція та захист проти інформаційних впливів» для фахівців/чинь, соціальних робітників/ць.

Захід відбудеться 8 жовтня 2020 р. (четвер) у Києві за адресою вул. Хмельницького, 16-22 (конференц-зала «Київпроекту», 1 поверх, метро «Театральна») з 10.00 до 16.30 години з перервою на обід.

Програма тренінгу
09.00 – 09.30 Реєстрація учасників. Вітальна кава.
09.30 – 09.45 Привітання. Представлення проекту, цілей і завдань. Правила роботи.
09.45 – 10.15 Знайомство. Практичне завдання: «З чого складається ваш інформаційний сніданок?», Дискусія «Чому ми довіряємо?»
10.15 – 12.30 «Медіакухня». Що тут не так? Практичне завдання: аналізуємо тексти, які розміщені у розділі «Новини» у місцевих медіа, презентуємо результати всій групі. Журналістські стандарти. Презентація “Цінності ВВС. Журналістські стандарти”.
12.30 – 13.15 Перерва на обід.
13.15 – 13.45 Що впливає на зміст медіа? Презентація «На що “хворіють” сучасні українські медіа?»
13.45 – 14.45 Маніпуляції та пропаганда. Інформування та пропаганда.
Види маніпуляцій: у заголовках, з «експертами», фото, відео, статистичними даними. Звідки беруться фейки та як їх розпізнати? Де та як можна перевірити факти? Практичне завдання «Беремо/не беремо інформацію у своє медіа?»
14.45 – 15.30 Як маніпулюють користувачем у соціальних мережах?
Мова ворожнечі як один з інструментів інформаційних війн. Якою лексикою варто користуватися? Для чого необхідно розвивати навички критичного мислення у громадян України?Що для цього ми можемо зробити вже зараз?Види маніпуляцій: у заголовках, з «експертами», фото, відео, статистичними даними. Звідки беруться фейки та як їх розпізнати? Де та як можна перевірити факти? Практичне завдання «Беремо/не беремо інформацію у своє медіа?»
15.30 – 16.00 Як маніпулюють користувачем у соціальних мережах?
Мова ворожнечі як один з інструментів інформаційних війн. Якою лексикою варто користуватися? Для чого необхідно розвивати навички критичного мислення у громадян України?Що для цього ми можемо зробити вже зараз?

Навчання проводить медіатренерка, експертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика Тетяна Строй.

Участь у заході добровільна та безкоштовна. Організатори забезпечують харчуванням, роздатковими матеріалами, компенсують витрати на проїзд громадським транспортом (за наявності квитків).

Зареєструватися необхідно до 18.00 середи, 7 жовтня, заповнивши форму за посиланням https://docs.google.com/forms/d/1cIZthXei6p1esPlvIxnB9-rnEsHM1IQMFHtrW3y7Hoo/edit

Захід відбувається в рамках проекту «Мобілізація зусиль для стимулювання попиту на кращу журналістику та вдосконалення навичок критичного мислення громадян» за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *