Тренінг з цифрової медіаграмотності в Одесі відбудеться 16 жовтня – анонс

16 жовтня 2020 року о 10:00 в Одеській обласній універсальній бібліотеці імені М. Грушевського, (вул. Троїцька 11) відбудеться тренінг «Цифрова медіаграмотність: Як створити сайт в інтернеті та якими мають бути якісні тексти».

Програма заходу:
09:45-10:00 – реєстрація, кава.
10:00-11:30 – Етапи створення сайту. Що таке інформаційна архітектура та якісний веб-дизайн. Розробляємо структуру сайту, дбаючи про читача. Робота із WordPress. Плагін «Гутенберг». Створюємо та публікуємо свою першу сторінку.
11:30-11:45 – кава.
11:45-13:15 – Чого чекає читач, коли заходить на ваш сайт. Як урівноважити мультимедіа і текстовий контент. Стандарти професійної журналістики: повнота, правдивість, прозорість.
13:15-13:45 – обід.
13:45-15:00 – Головна сторінка та робота із меню сайту. Як зробити сайт інтерактивним? Віджети у WordPress. Футер – яке його основне призначення? Створюємо слайд-шоу. Знайомство із лонгрідами.
15:00-16:00 – Як обрати формат історії: фото, відео, текст. Зйомка на мобільний телефон: коли краще її використовувати. Impact журналістики – це важливо. Як його виміряти.

Запрошуємо усіх, хто працює з інформацією та хоче створити/удосконалити власний сайт, в тому числі освітян, бібліотекарів, працівників відділів зв’язків із громадськістю, громадських активістів та журналістів.

Слухачам бажано мати із собою планшет, ноутбук чи смартфон

Тренери:
Наталія Стеблина, аналітикиня Інституту демократії імені Пилипа Орлика, координаторка проекту з моніторингу регіональних ЗМІ, доцентка кафедри журналістики Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця)
Михайло Штекель, кореспондент Радіо Свобода (Україна), експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Захід проводиться за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews. Висновки й точки зору, що висловлені під час заходу, є виключно експертними судженнями Інституту демократії імені Пилипа Орлика і можуть не збігатися з точкою зору USAID чи Internews.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *