На тренінгу у Вінниці 22 жовтня говоритимуть про передвиборчі маніпуляції

22 жовтня 2020 року о 10:00 у Вінницькому пресклубі (Соборна, 68, ІІ поверх) відбудеться тренінг «Що нового у передвиборчих маніпуляціях і як деякі політики використовують цифрові технології, щоб вводити в оману своїх виборців?»

Програма заходу:

09.45-10.00 – реєстрація, кава.

10.00-11.30 – «Політика обурення» та криза демократії. Що спільного між маніпуляціями політиків по всьому світу? Як соціальні мережі змінюють політичну комунікацію і допомагають «вигравати голоси»? Знаходимо порушення стандартів професійної комунікації у соцмережах.

11.30-11.45 – кава.

11.45-13.15 – Як еволюціонують «джинса» та пропаганда у регіональних ЗМІ? Нові формати матеріалів із ознаками замовності. Маніпулятивні рейтинги, війна компромату та місцевий фольклор у битві за «лайки» виборців. Розпізнаємо «джинсу», пропаганду та неналежно марковану політичну рекламу в регіональних медіа. 

13.15-13.45 – обід.

13.45-15.15 – Що можна протиставити маніпуляціям? Поради від американських журналістів, що протистоять маніпуляціям Трампа. Опановуємо фактчекінг від New York Times. Перевіряємо передвиборчі заяви українських політиків.

15:15 – 15:45 – Презентація аналізу передвиборних програм політичних партій для участі у виборах до Вінницької міської ради (За методологією, розробленою Мережею Центрів громадського контролю «Дій!»)

15.45-16:00 – Дискусія: Чи може бути політична комунікація в Україні якісною та професійною?

Запрошуємо усіх, хто працює з інформацією, в тому числі освітян, бібліотекарів, працівників відділів зв’язків із громадськістю, громадських активістів та журналістів.

Тренери:
Наталія Стеблина, аналітикиня Інституту демократії імені Пилипа Орлика, координаторка проекту з моніторингу регіональних ЗМІ, доцентка кафедри журналістики Донецького національного університету імені Василя Стуса (м. Вінниця)

Михайло Штекель, кореспондент Радіо Свобода (Україна), експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Захід проводиться за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews. Висновки й точки зору, що висловлені під час заходу, є виключно експертними судженнями Інституту демократії імені Пилипа Орлика і можуть не збігатися з точкою зору USAID чи Internews.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *