Тренінг «Якісні медіа VS Пропаганда: наш фронт у медіапросторі воєнної доби» – анонс

29 травня 2023 року Інститут демократії ім. Пилипа Орлика проводить у м.Кам’янське Дніпропетровської області тренінг для журналістів місцевих медіа, громадських активістів, представників ОМС на тему «Якісні медіа VS Пропаганда: наш фронт у медіапросторі воєнної доби».

В умовах воєнної доби комунікативний простір переповнений пропагандистськими посланнями і контрпропагандою – звичайна для війни справа. Але що робити у цій «інформаційній каші» локальним медіа та їх аудиторіям?

Поновити знання й уміння, а то й набути нових навичок з медіаграмотності – один із шляхів подолання проблеми.

  • Яким є сучасний локальний медіапростір прифронтової області?
  • Які журналістські матеріали відповідають стандартам якості?
  • Хто та як прагне маніпулювати нами?
  • Як локальні медіа можуть захистити свої аудиторії від ворожої пропаганди?

Розібратись із запитаннями допоможе тренер – Валерій Дрешпак, доктор наук з державного управління, професор, експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика.

Упродовж тренінгу його учасники під час дискусій і виконання практичних вправ змоделюють проблемні ситуації в комунікативному просторі міста, згадають стандарти якісної журналістики та проведуть самоаналіз власних публікацій, потренуються виявляти пропагандистські матеріали та оминати маніпулятивні пастки.

Захід відбудеться у понеділок, 29 травня 2023р. у приміщенні юнацького відділу Кам’янської міської бібліотеки (м. Кам’янське, вул. Шевченка, 16). Початок о 10:00 год.

Організаційне сприяння Кам’янської регіональної організації НСЖУ та Дніпровського Центру журналістської солідарності НСЖУ.

Контактні особи: Леонід Бройтман (095-103-50-22), Наталя Назарова (050-919-84-79).


Захід відбувається в рамках проєкту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Мобілізація зусиль для стимулювання попиту на кращу журналістику та вдосконалення навичок критичного мислення громадян».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *