ІДПО проведе тренінг з протидії дезінформації для студентів фахового коледжу «Універсум» Київського столичного університету імені Бориса Грінченка, – АНОНС

6 лютого 2024 року Інститут демократії імені Пилипа Орлика проведе тренінг з протидії дезінформації «Як не стати «провайдером брехні» для студентського активу та, зокрема, здобувачів освіти за спеціальністю «видавнича справа та редагування» фахового коледжу «Універсум» Київського столичного університету імені Бориса Грінченка.

Це вже другий захід в цьому навчальному закладі, і нині його ініціювала Рада студентського самоврядування, Наукове товариство студентів, аспірантів, докторантів та молодих вчених Фахового коледжу «Універсум» та члени студентського наукового гуртка «ProjectOR».

Під час тренінгу обговоримо питання свідомого споживання інформації та безпеки в інтернет-просторі:

  • чому і кому довіряють люди?
  • що не варто розповсюджувати та як розпізнавати шкідливий контент?
  • якими є ознаки якісного медіа та засади свідомого споживання інформації;
    що таке інформаційна гігієна та як її дотримуватися;
    яким є найпростіший алгоритм перевірки інформації;
    що таке пропаганда та як не неї реагувати;
    що може і має робити громадянин/ка заради протидії дезінформації.

Під час експерименту «Вірю – не вірю» та розбору ігрових кейсів студенти набудуть навичок критичного мислення та навчаться шукати підтвердження або спростування інформації, а також оцінювати джерело, з якого інформація походить.

Відеотренінг ІДПО «Медіапутівник: Як розпізнавати якісну інформацію та чому це важливо» можна переглянути у будь який час.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *