У Кривому Розі відбудеться навчання для фіксерів та локальних продюсерів – анонс

17 травня (п’ятниця) 2024 року о 10:00 у Кривому Розі НАЖИВО пройде майстер-клас “Фіксери та журналісти: особливості роботи ЗМІ під час війни”.

Навчальний захід організовує ГО “Інститут демократії ім. Пилипа Орлика”, який цього року вже провів серію подібних майстер-класів в Одесі, Дніпрі та Миколаєві.

На заході чекають усіх, хто має бажання розібратися у суті професії фіксера або локального продюсера та отримати початкові знання у цій сфері. В останні декілька років ці професії стають особливо затребуваними в нашій країні, адже фіксер — це людина, яка координує діяльність іноземних журналістів у незнайомому їм місцевому середовищі та допомагає у висвітленні різноманітних подій, зокрема, війни в Україні. З 2022 року інтерес до України з боку іноземних ЗМІ помітно зріс, тож галузь потребує значної кількості фахівців, які координуватимуть їх роботу.

На майстер-класі учасники дізнаються, які навички та ресурси потрібно мати, щоб стати надійним провідником для іноземних медіа, як скоординувати роботу медіа групи, організувати інтерв’ю та зйомки, і все це – з урахуванням безпекової ситуації.

Захід буде цікавий перш за все фіксерам-початківцям, журналістам, перекладачам, студентам факультетів журналістики, іноземних мов, міжнародних відносин, політології та всім, хто хоче спробувати себе в цікавій, корисній і не нудній роботі.

Майстер-клас проведе Артем Перфілов, який має 20-річний досвід роботи в одеських та загальнонаціональних ЗМІ. Як локальний продюсер-фіксер він співпрацює з іноземними журналістами з березня 2022 року. Серед його партнерів і клієнтів: Radio1 Rai (Італія), TG1 (Італія), Helsingin Sanomat (Фінляндія), Ilta Sanomat (Фінляндія), -The Hill (США), DC report (США), Jyllands-Posten (Данія), Radio Cadena Ser (Іспанія), TV4 (Швеція), De Groene Amsterdammer (Нідерланди), Business Day TV (ПАР).

Артем Перфілов поділиться своїм практичним досвідом у професії та лайфхаками щодо того, де і як шукати контакти та теми майбутніх матеріалів, як готуватись до візитів іноземних медіа, як взаємодіяти із військовими тощо.

Для участі в майстер-класі реєструйтеся за посиланням: https://forms.gle/1N1EG8JK2NhnbCUC6.

З міркувань безпеки точне місце та час майстер-класу організатори повідомлять зареєстрованим учасникам за декілька днів до заходу на електронну пошту (перевіряйте й папку «Спам»).
Кількість учасників обмежена. Участь у заході безкоштовна.

Тривалість майстер-класу 4 години (з перервою на каву) . Після навчання учасники отримають сертифікати.

Контактна особа: Юлія Козак, juliann.kozak@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *