У Чернівцях презентували видання “Місцева преса: посібник для ЗМІ”

На кафедрі журналістики Чернівецького національного університету імені Ю.Федьковича представили книгу, яка стала підсумком п’ятирічної моніторингової роботи Інституту демократії імені Пилипа Орлика. Посібник для ЗМІ презентувала одна з авторів видання – медіаекспертка та аналітикиня, докторантка Донецького національного університету імені В.Стуса Наталія Стеблина. До презентації долучилася також чернівецька експертна група – Любов Василик та Тетяна Смолдирева. Участь у ній взяли студенти та журналісти з регіональних видань.

Любов Василик ознайомила присутніх з історією та нинішньою діяльністю ІДПО, з його сайтом, наголосила, що моніторинговими дослідженнями та аналітичними матеріалами сайт буде корисним і для студентів, і для практиків медіа.

Наталія Стеблина розповіла про задум та концепцію видання”Місцева преса: посібник для ЗМІ”, навела багато прикладних кейсів з медіадіяльності, відповіла на запитання студентів та колег зі ЗМІ, які торкалися стандартів мережевої журналістики, «джинси», майбутнього друкованих ЗМІ. Присутні обговорили небезпеку фейків, проросійських меседжів у медіа в контексті інформаційної війни проти України. Дискусію викликало питання прозорості ведення медіабізнесу. Журналісти поділилися труднощами медіадіяльності після роздержавлення районних газет.

Частину тиражу було передано регіональним ЗМІ та бібліотеці кафедри, а також медіаексперти ІДПО закликали студентів звернути увагу на розроблені ними тести, які дозволяють перевірити рівень власної медіаграмотності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *