Журналістській освіті потрібні зміни

17 червня ГО Український інститут медіа та комунікації у співпраці з DW Akademie провів онлайн-дискусію «Журналістська освіта: що потрібно для якісної трансформації?» за участі викладачів, посадовців, журналістів та студентів. Участь у ній взяла й медіаекспертка ІДПО Любов Василик.

На обговорення було винесено дві важливі проблеми: вплив реформи освіти на якість журналістської освіти та медіаринок і досвід онлайн-навчання під час карантину. Думками поділилися представники Deutsche Welle Akademie в Україні, Сергій Квіт – Голова Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, Тетяна Циба – народна депутатка, Комітет з питань свободи слова експертки ГО “Український інститут медіа та комунікації” Діана Дуцик та Галина Будівська.

Від українських вузів участь в обговоренні проблем якості медіа та журналістської освіти взяли представники Донецького національного університету імені Василя Стуса, Могилянської Школи Журналістики, Інституту журналістики КНУ, Львівського національного університету імені Івана Франка, Кам’янець-Подільського національного університету імені Івана Огієнка, Інституту журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка. Також почули думки представників медіаринку (НСТУ, «Українська правда») та студентів.

Медіаекспертка ІДПО Любов Василик звернула увагу на відсутність в Україні стандарту підготовки магістра журналістики, висловила побажання індивідуально підходити до акредитації прикладних спеціальностей, якою є журналістика, оновити класифікатор професій, адже він застарілий і не відображає всіх змін в медіа, а також покращити фінансування журналістської освіти.

Дискусія транслювалася на каналі Укрінформу і її можна переглянути в мережі https://youtu.be/vzgzeVzIRh8

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *