ІДПО виокремив чотирьох учасників майбутнього екстернату, а всім іншим зацікавленим пропонує долучатися онлайн

17 листопада експертна група Інституту демократії імені Пилипа Орлика визначила чотири редакції, які протягом шести наступних місяців візьмуть участь у фаховому медійному навчанні та отримають менторську підтримку тренерів-практиків задля розбудови та вдосконалення своїх газет та сайтів. Всі редакції – нещодавно роздержавлені, три з них були серед тих медіа, контент яких досліджували експерти ІДПО, проводячи моніторинг локальних ЗМІ в 2019-2020 роках.

Остаточний відбір експерти здійснили серед 14 претендентів з дев’яти областей України: Донецької, Сумської, Харківської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Волинської, Кіровоградської. Найбільшу зацікавленість виявили газети Одещини – одразу три редакції заявили про своє бажання навчатися в «Екстернатурі ІДПО».

Насправді зацікавленість в навчанні виявили близько трьох десятків редакцій (принаймні стільки зателефонували або написали листи з уточненнями), – каже координаторка проєкту ІДПО Олена Самойленко. – Але багатьох колег засмутила вимога бути присутніми на навчанні у Києві, тобто необхідність пересуватися у громадському транспорті в несприятливих епідеміологічних умовах. Декілька редакцій вирішили не подаватись, бо останнім часом їхні наклади впали нижче заявленої в умовах конкурсу «планки» – 2000 примірників.

Саме ці обставини та невизначеність перспективи розвитку епідемії і пов’язаних з нею перешкод (в тому числі і з пересуванням між регіонами) змусили Інститут демократії імені Пилипа Орлика запровадити додаткові бонуси до заявленого навчання.

«Ми вирішили робити відео-трансляції наших тематичних тренінгів, щоб усі зацікавлені могли долучитися до процесу на відстані, – каже виконавча директорка ІДПО Світлана Єременко. – Єдине, чого ми не зможемо забезпечити таким дистанційним учасникам, – це індивідуальну менторську підтримку після тренінгу, але отримати відповіді на свої питання, впевнена, вони зможуть і встигнуть».

Таким чином, чотири переможці конкурсного відбору протягом доби отримають листи з детальною пропозицією щодо подальшої роботи екстернату. Всіх інших зацікавлених ІДПО чекатиме на своєму Youtube-каналі та у Фейсбуці на онлайн-трансляціях. То ж – слідкуйте за анонсами!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *