«Коло» розширюватиме коло медіаграмотних

Традиційна зустріч із підбиття підсумків минулого року відбулася у «Сумському громадському колі», – такий собі «домашній тренінг» для найактивніших. Аби узагальнити, що вдалося, що не вдалося, чому не вдалося та як у набутих «мінусах» знайти «плюси» на майбутнє. Громадській організації є про що говорити, адже минулого року вона працювала над п′ятьма проектами; деякі з них продовжує і зараз.

Серед учасників зустрічі була й експерт Інституту демократії імені Пилипа Орлика, координаторка Сумського прес-клубу Алла Федорина. Не активістка «Сумського громадського кола», але й далеко не стороння в цій організації.

«Ми обговорювали проблеми комунікацій, знову зверталися до питання медіаграмотності, – розповідає керівник «Кола» Ніна Чернявська. – Така спільна розмова для нас вже звична, бо ми, знає про це Інститут демократії імені Пилипа Орлика чи ні, останніми роками стали «активістами», взяли участь у багатьох його заходах. Бо вже тривалий час дружимо і з прес-клубом, і з Аллою Федориною, експерткою Інституту. У нас багато спільно реалізованих проектів. І сьогодні теми наших турбот дуже схожі. Відтак ми були учасниками «круглого столу» з проблем вимушено переміщених осіб, брали участь у тренінгах з медіаграмотності і проводили такі на базі нашої організації… Думаємо, наступну зустріч з експерткою варто призначити для розвитку вміння, як писати повідомлення про наші заходи. Адже організація оновлюється, і треба вчитися постійно».

Однією з болючих тем, що обговорювали під час навчання, стала тема пасивності людей, певної соціальної апатії, що посилилася нині. Водночас, зауважила Алла Федорина, помітно, як відрізняється рівень розуміння медіа проблем у активістів організації порівняно із загалом громадян. Тут критичніше сприймають повідомлення ЗМІ, а тим більше – інформацію з соціальних мереж; розуміють залежність контенту від тих, хто платить працівникам того чи іншого мас-медіа. Донести такі знання й більш широкому колу «Сумського громадського кола» – завдання активістів на нинішній рік.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *