Поліпшити володіння інформаційною зброєю пресофіцерам допомагали в Сумському університеті

Півдня на кафедрі журналістики та філології Сумського державного університету працювали військові з оперативного командування «Північ».

Пресофіцери територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, начальники пресслужб військових частин із Чернігівської, Полтавської, Черкаської, Київської, Житомирської та Сумської областей зібралися на форум «Північний інформаційний кордон». І одним із заходів форуму став тренінг на кафедрі, де викладачі та студенти познайомили військових колег з роботою кафедри та пропрацювали деякі навички медійної праці.

Темою спільної сесії, яку провела координаторка сумської експертної групи Інституту демократії імені Пилипа Орлика Алла Федорина, стала відмінність між інформуванням і пропагандою, маркери їх розпізнання. «Аудиторія з великим досвідом, активна, зі своїми поглядами на ситуацію в інформаційному полі, іноді – різними, тож можна лише пошкодувати, що часу було мало, щоб ґрунтовно обговорити тему», – говорить медіатренерка.

До речі, на підсумковій зустрічі єдиним зауваженням з боку учасників було теж саме таке: мало часу!
«Так, коли ми вранці збиралися на цю зустріч, турбувалися, чи цікавим буде спілкування, чи буде, про що поговорити, – усміхнувся завідувач кафедри журналістики та філології, експерт ІДПО Володимир Садівничий. – А пів дня минули, і враження, що хіба година пройшла».

Програма була справді насиченою. Учасники обʼєдналися в три групи і за ротацією побували на вправах із основ дизайну і верстки друкованого видання; у навчальній телестудії – з роботи в кадрі та відеомонтажу; обговорювали нюанси роботи з текстом. Як не раз сказали: було цікаво. А, власне, медіаосвіта для медійників не може бути нецікавою, особливо, якщо спілкуються на цю тему професіонали. Адже викладачі кафедри теж отримали від пресофіцерів важливу інформацію та різні погляди на інформаційну ситуацію.

«Сподіваємося, ми в чомусь були вам корисними, дали щось нове, чимось допомогли, і ті знання, які ви сьогодні отримали, будуть використані для великих справ. Для нас це – найкращий результат», – підсумував Володимир Садівничий.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *