Тренінг «Медіаграмотність як необхідна компетенція та захист проти інформаційних впливів» – анонс

Інститут демократії імені Пилипа Орлика запрошує представників/ць територіальних громад Донеччини та Луганщини взяти участь у дводенному онлайн тренінгу з медіаграмотності «Медіаграмотність як необхідна компетенція та захист проти інформаційних впливів».

Навчання заплановано на 23 та 24 вересня (четвер та п’ятниця), тривалість сесій 3 години (час проведення буде узгоджено з учасниками/цями).

Бажаючим взяти участь необхідно заповнити реєстраційну форму за посиланням: https://forms.gle/CHQeEcFFP9csGmGK8  до 15.00 п’ятниці, 17 вересня п.р. Детальна програма заходу, лінк на конференцію (на платформі Zoom) з вказаним часом навчання будуть надіслані зареєстрованим учасникам/цям на електронні скриньки.

Під час тренінгу обговоримо:
■ роль локальних медіа у розвитку громад;
■ що таке журналістський контент та яким він повинен бути (чому порушуються стандарти, на що «хворіють» сучасні медіа);
■ інформація у ЗМІ: чому довіряти та як перевіряти (інструменти для верифікації інформації);
■ «асортимент» сучасних маніпуляцій: як найчастіше дурять та використовують споживача інформації;
■ як навчитися критично сприймати інформацію і навчити цього інших.

Під час дискусій учасники/ці систематизують свій досвід споживання масової інформації, відпрацюють практичні навички використання сучасних інструментів для перевірки фактів, як запобігати поширенню фейків та ін.  

Участь у навчанні безкоштовна, організаторки надають вільний доступ до всіх матеріалів тренінгу, гарантують  максимально можливий в онлайні інтерактив (опитування, дискусії, робота в групах тощо). Умовою отримання сертифікату є участь в обох сесіях тренінгу та виконання невеличкого домашнього завдання між ними.

Захід проводять медіатренерки, журналістки,  експертки Інституту демократії імені Пилипа Орлика Олена Самойленко та Тетяна Строй.

За додатковою інформацією звертайтеся до Тетяни Строй (066 2243655, вайбер, телеграм),  pylyp.orlyk.institute@gmail.com.

Інститут демократії і́мені Пилипа Орлика — недержавний аналітичний центр в Україні. Заснований у 1991 р.
Основні напрямки діяльності охоплюють широкий спектр проблем: розвиток демократії; підтримка реформ у всіх сферах; свобода слова, розвиток незалежної преси; консолідація громадянського суспільства; зміцнення місцевого самоврядування; євроінтеграція.

Тренінги відбуваються в рамках проєкту Інституту демократії імені Пилипа Орлика «Мобілізація зусиль для стимулювання попиту на кращу журналістику та вдосконалення навичок критичного мислення громадян» за підтримки Медійної програми в Україні, яка фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *