Писати як журналісти і трішки краще, вчилися медійники у погонах

Алла Федорина

Працівники підрозділу комунікації поліції Сумщини зустрілися з регіональним експертом Інституту демократії імені Пилипа Орлика. З журналістами у погонах координаторка Сумського прес-клубу Алла Федорина спілкувалася не вперше.

«Найперший тренінг для прес-служб державних структур, на якому я побувала, Алла Олексіївна проводила ще 2005-го року, – пригадує керівник підрозділу Ельвіра Біганова. – Ми тоді тільки починали працювати, тому навчання було корисним. А відтоді зав′язалася співпраця з громадською організацією, і, окрім постійної участі співробітників поліції у медіа-заходах, ми час від часу збираємося на такі навчання, щоб підвищити рівень кваліфікації. Тим більше, що підрозділ уже відійшов від прес-релізового формату подачі інформації, ми пишемо повідомлення на свій сайт, а відповідно хочемо мати добрий рівень написання матеріалів».

Алла Федорина поділилася з працівниками відділу комунікації «секретами» журналістської майстерності, детально зупинилася на професійних стандартах, окреслила й деталізувала деякі норми журналістської етики.

«Окрім того, щоб написати добре структурований, грамотний текст, він повинен бути цікавим читачам, – підкреслила Алла Олексіївна. – Для цього слід чітко розуміти, на чому треба акцентувати увагу; як деталізувати подію; хто може і хто має її прокоментувати; якими світлинами чи малюнками можна супроводити повідомлення… Необхідно пам‘ятати: щоб ваша новина була успішною, ви повинні поважати свого читача».

Поліцейські зацікавлено дослухалися до порад одного з найдосвідченіших журналістів області. Інтерактивна бесіда виявилася пізнавальною, легкою, в деяких моментах навіть гумористичною, а головне – корисною.

Олена Шевченко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *