Тетяна Строй

Координаторка з моніторингу друкованих та онлайн видань проекту ІДПО. Координаторка програми «Екстернат ІДПО». Медіатренерка, медіаекспертка, журналістка, виконавча директорка ГО «Донецький прес-клуб».

Понад 25 років працюю у медіасекторі, тому сміливо можу назвати себе покращувачкою українського інформсередовища.

Донецький прес-клуб, співзасновницею якого я є, і якому у 2020 р. виповниться 20 років, став для мене цілим світом для вдосконалення комунікацій, заглиблення в особливості роботи журналістів та розуміння потреб і запитів аудиторії.

Ці знання, отримані завдяки сотням проведених прес-конференцій, турів, тренінгів, ми поєднували і використовували для побудови «мостів» між споживачами та виробниками медіапродукту. Для того, щоб навчитися краще розуміти різних людей, у 2008 р. здобула психологічну освіту (за першою освітою – журналістка).

У період з 2005 по 2010 я також була задіяна як піар-менеджерка у проєктах, спрямованих на профілактику ВІЛ/СНІДу та туберкульозу у Донецькій області. З 2019-го залучена до проєктів з гендерної чутливості медіа. Ця робота дає більш глибоке розуміння соціальних проблем в українському суспільстві. І цими знаннями я також ділюся з журналістами та журналістками під час публічних заходів, на тренінгах та й просто у спілкуванні.

Крім вміння швидко, професійно та цікаво організувати захід для медіа, залучивши найкращих експертів та експерток, провести максимально практичний для групи тренінг, я маю понад 10 років досвіду дослідження і оцінки журналістського контенту. Тому працюю як експертка Інституту демократії імені Пилипа Орлика у проєкті з оцінки регіональних ЗМІ на предмет дотримання журналістських стандартів. З 2016 року активно працюю як тренерка з медіаграмотності у програмах ІДПО, а також з питань побудови ефективної взаємодії із ЗМІ для різних аудиторій (НДО, представники органів влади, бібліотекарі, судді та ін.).

Дозвілля провожу зі своєю родиною або друзями, з 2016 року займаюся спортом з тренеркою-кросфітеркою.

Нещодавно з’явилося перше справжнє захоплення – професійна дегустація вина, вивчення історії походження сортів, особливості вирощування та виробництва (у грудні 2019 р. закінчила успішно курси сомельє і отримала сертифікат).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *