Медіарух про справу Шеремета: вимагаємо конкретних дій, а не політичних заяв

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» вимагає від правоохоронних органів відповіді, хто є замовниками і виконавцями вбивства Павла Шеремета та яким був їхній мотив. Публікуємо повний текст заяви Медіаруху.

Заява Медіаруху

Сьогодні, 20 липня 2020 року, виповнюється чотири роки з дня показового і жорстокого вбивства журналіста Павла Шеремета, що сталося в центрі Києва. Питання, хто вбив Павла, досі залишається без відповіді.

Ми, члени Медіаруху, а також журналісти, медійні, правозахисні організації, вимагаємо від правоохоронних органів дати чітку відповідь, хто є замовниками і виконавцями вбивства нашого колеги, з якої країни вони походять і яким був їхній мотив.

Ми підтримуємо колег з «Української правди» у прагненні дізнатися правду і вважаємо, що наразі аргументів ані звинувачення, ані захисту недостатньо, аби зробити остаточні висновки.

Окремо відзначаємо недостатню публічність і прозорість правоохоронних органів та вимагаємо не ховатися від журналістів, а прозоро коментувати перебіг слідства, та звітувати перед суспільством.

Ми вимагаємо конкретних дій, а не політичних заяв. Вимагаємо справедливості для нашого колеги, журналіста Павла Шеремета.

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір»

Медіарух «Медіа за усвідомлений вибір» започатковано 5 лютого 2019 року. Першими підписантами меморандуму Медіаруху стали «UA: Перший», «Українське радіо», «Громадське радіо», ІА «Укрінформ», ІА «Інтерфакс-Україна», Liga.net, «Дзеркало тижня. Україна», «Новое Время», «Цензор.нет», 5 канал, «Український тиждень», Opinion, низка регіональних медіа, громадські організації Незалежна медійна рада, «Детектор медіа», Інститут масової інформації, «Інтерньюз Україна», Центр демократії та верховенства права, Фундація «Суспільність», Незалежна асоціація телерадіомовників, «Донецький інститут інформації», «Інститут демократії імені Пилипа Орлика», Центр прав людини Zmina та інші організації, окремі журналісти — загалом понад 70 учасників. Вступити до Медіаруху або підтримати його можна, звернувшись до координатора Вадима Міського: vadim.miskyi@gmail.com.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в центрі Києва. Його смерть кваліфікована прокуратурою Києва за статтею «умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *