Екстернат від Інституту демократії імені Пилипа Орлика запрошує на навчання представників/ць локальних редакцій

З листопада 2020-го по червень 2021 року експерти Інституту демократії імені Пилипа Орлика будуть опікуватись чотирма локальними редакціями нещодавно роздержавлених медіа, які стануть учасницями експериментального проєкту, що відбуватиметься за підтримки «Медійної програми в Україні» (Internews).

Представники різних регіонів України екстерном опанують основні сучасні вимоги до створення, оформлення та просування якісного медійного продукту та вже влітку презентують свої оновлені медіа спільноті споживачів.

Кого навчатимуть? Представників/ць локальних вітчизняних редакцій, які нещодавно пройшли роздержавлення та мають сталу аудиторію (близько 2000 читачів паперового видання) і творчий колектив (не менше трьох журналістів). Передбачається, що участь у кожному модулі будуть брати по два представники від редакції (редактор або його заступник + співробітник відповідного тематиці навчання фаху – журналіст, рекламний менеджер, бухгалтер тощо).

Чого навчатимуть? Кожний із шести модулів навчання буде присвячений одній із актуальних для розбудови сучасного медіа тем, зокрема, вивченню споживчої аудиторії та її потреб, достовірним джерелам суспільно-значущої інформації, вимогам до дизайну та верстки, стандартам створення контенту різних форматів, юридичним і фінансовим аспектам ведення медіа-бізнесу та можливостям залучати кошти.

Хто навчатиме? Виключно ті, хто сам має успішний практичний досвід – редактори/ки локальних медіа, експерти ІДПО та фахівці з партнерських недержавних організацій. Наша ідея: ділитися практичними інструментами, які базуються на сучасній теорії за принципом «рівний – рівному». Після кожної теми тренери не тільки нададуть індивідуальні консультації редакціям, що навчаються, але і певний час будуть їх супроводжувати, допомагаючи досягнути результату.

Де? Раз на місяць передбачені одноденні тренінги певної тематики в Києві. Решта часу – втілення отриманих знань у журналістській роботі на зв’язку із менторами. І так півроку. Наприкінці – презентація оновленого медіа експертній спільноті ІДПО і вдячним споживачам ☺

Коли? Навчання розпочнеться наприкінці листопада-початку грудня 2020 року, тому слід якомога скоріше ухвалити рішення взяти участь в конкурсному відборі та відповісти на запитання за посиланням https://cutt.ly/JgShP7D .

Заявки приймаються до 24.00 п’ятниці, 13 листопада, результати конкурсного відбору будуть оприлюднені на сайті ІДПО https://idpo.org.ua/ 17 листопада 2020 року після 15.00.

Якщо запитання ще залишились, звертайтеся до координаторки проєкту «Екстернат ІДПО» Олени Самойленко телефоном +380509221537 або пишіть на електронну адресу pylyp.orlyk.institute@gmail.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *